Református intézményvezetői találkozó a Károlin

A hazai református középfokú köznevelési intézmények vezetői részére szervezett szakmai találkozót egyetemünk május 12-én a Károlyi-Csekonics-palotában.

A közös együttgondolkodásra létrehozott fórumon a felvételi előtt álló diákok tudatos pályaválasztásával kapcsolatos témát járták körül a résztvevők, hiszen intézményünk fontosnak tartja, hogy a diákok érdekében a hazai felsőoktatási és középiskolai élet szereplői folyamatos párbeszédben álljanak.

A rendezvényen Trócsányi László rektor és Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár is felszólalt, köszöntötte a résztvevőket, a rendezvény keretében pedig a téma meghívott, jeles szakértői tartottak szakmai előadásokat. Jankó-Badó Andrea, a Károli Junior Akadémia igazgatója az akadémia első évének tapasztalatait összegezte, majd az akadémia alapismereti képzéseinek vezetői is felszólaltak és a tudatos pályaválasztás fontosságáról tartottak rövid előadást.

A hazai református intézményekkel kapcsolatos további együttműködési lehetőségekről tartott előadást Bruckner László, a Magyarországi Református Egyház Oktatási Szolgálatának főigazgatója, Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója és Tombor László, a Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon igazgatója.

A rendezvényről készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.