A Károli Junior Akadémia támogatásával rendezték meg a Jane Haining versenyt

A Károli Gáspár Református Egyetem 2016 óta – 2022-től a Károli Junior Akadémia keretében – támogatja a Református Pedagógiai Intézet (RPI) és a budapesti Skót Misszió által nagy sikerrel szervezett Jane Haining Angol Nyelvi Emlékversenyt. Idén 474 indulóval és 73 döntőbe jutott versenyzővel rendezték meg a verseny döntőjét a Skót Misszió Vörösmarty utcai épületében. A versenyen Dr. Jankó-Badó Andrea, a Károli Junior Akadémia igazgatója is részt vett.

A verseny minden évben méltó módon igyekszik emléket állítani a Skóciából származó nevelőnőnek – Miss Jane Hainingnek – aki a II. világháború alatt zsidó gyerekeket és családokat bújtatott és mentett meg az elhurcolástól és a biztos haláltól.

A budapesti iskolák kategóriában 8. évfolyamon Stubnya Minka Zsófia, a Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium tanulója, a 10. évfolyamon pedig iskolatársa, Tóth Sándor lett első helyezett.
A református iskolák kategóriában a nyolcadikosok között Nagy-Seregi Rebeka, a Szentendrei Református Gimnázium diákja diadalmaskodott, a tizedikesek mezőnyében pedig Püsök Máté Attila, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona tanulója állhatott fel a képzeletbeli dobogó első fokára.

A győztesek jutalma egy négynapos skóciai utazás, melyet a Károli Gáspár Református Egyetem és a Református Pedagógiai Intézet ajánlott fel.

A versenyt támogató Károli Junior Akadémia képzéseiről bővebben ide kattintva olvashatnak.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép