Együttműködési megállapodás az Országgyűlés Hivatalával

Trócsányi László rektor és Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója 2023. június 5-én írta alá azt a megállapodást, amely számos új lehetőséget kínál oktatóink, kutatóink és hallgatóink számára. A megállapodás lehetővé teszi, hogy egyetemünk polgárai szélesebb körben megismerhessék és elérhessék az Országgyűlési Könyvtárban rendelkezésére álló nyomtatott és elektronikus adatbázisokat, a kutató-elemző munkájukhoz szükséges forrásokat. A könyvtár – kedvezményes beiratkozási feltételek mellett –  lehetőséget biztosít a TDK pályázatot készítő és PhD hallgatók számára a könyvtári szakreferenssel történő személyes kapcsolatfelvételre, melynek során mód nyílik a hallgatókkal történő folyamatos konzultációkra, a velük való elmélyült foglalkozásra.

Az Országgyűlés Hivatala egyéni Országház-látogatást tesz lehetővé az egyetem kiemelt vendégei számára magyar vagy a rendelkezésre álló idegen nyelven, és csoportos Országház-látogatást biztosít az egyetem hallgatói csoportjai részére. Ezen felül az Országgyűlési Múzeum hallgatói csoportok számára tárlatvezetéseket biztosít az Országgyűlési Múzeum kiállítótereiben, lehetőséget ad pedagógiai programokon történő részvételre, és biztosítja a nyári pedagógus továbbképzések előadásain történő részvételt előre meghatározott létszámú pedagógus szakos hallgatóknak.

Az Országgyűlés Hivatalával, az Országgyűlési Könyvtárral és az Országgyűlési Múzeummal kialakított kapcsolat újabb lehetőséget kínál arra, hogy oktatóink, kutatóink és hallgatóink alaposabban megismerhessék a nemzeti múltunk jogi és alkotmánytörténeti értékeit, a nemzetközi közjog, a politikatudomány, a bölcsészettudomány és a hittudomány alapvető dokumentumait, és segítsük az érdeklődő hallgatók szakmai felkészüléséhez és tudományos kutatásukhoz szükséges feltételek biztosítását.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések