Harmadik alkalommal rendezték meg a Kányádi-versenyt

A kulturális értékeink iránti tisztelet, a kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakjaként számontartott Kányádi Sándor eszmei hagyatéka megőrzésének jegyében alapította a Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyt 2020-ban egyetemünk Pedagógiai Kara a Kányádi család támogatásával. Idén harmadik alkalommal rendezték meg a versenyt a kar budapesti képzési helyszínén. A verseny fővédnöke Havas Judit Artisjus-díjas előadóművész, az irodalomtudományok doktora, a Pedagógiai Kar oktatója.

A versmondó és versillusztrációs versenyen a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatói vehettek részt. A versmondó versenyen külön kategóriában indulhattak azon felsőoktatási intézmények nem magyar anyanyelvű hallgatói, akik a magyar nyelvet idegen nyelvként tanulják, a legjobb előadások között szerepelt idén egy francia, egy kínai és egy vietnámi diák produkciója.

A versenyzők 3 kategóriában arany, ezüst és bronz elismerésben részesültek. A versenyen két BTK-s hallgatónk is sikeresen szerepelt versmondás kategóriában: Bozó Virág (angoltanár MA, 2. évfolyam) arany fokozatot, Seres Dorka Eszter (pszichológia BA, angol nyelvű képzés, 1. évfolyam) pedig ezüst fokozatot szerzett. Felkészítő oktatójuk Sólyom Réka, a Magyar Nyelvtudományi Tanszék egyetemi docense volt.

Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek Kányádi verseny képek

A Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs verseny teljes terjedelmében visszanézhető az alábbi linken (a közvetítés kb. a 11. perctől kezdődik):

 

Képek: frissmedia.hu

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések