Megkezdődött a 8. Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Verseny

Június 15-én megkezdődött a 8. Nemzetközi Munkajogi Perbeszédmondó Verseny, a Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (HS MCC) egyetemünkön. Az európai munkajogi versenyre 13 országból érkeztek joghallgatók és neves munkajogász professzorok, oktatók. A rendezvény első napján a Károlyi-Csekonics-palota impozáns aulájában ünnepélyes megnyitó keretében vette kezdetét a háromnapos verseny.

A megnyitó eseményen egyetemünk képviseletében Balla Péter hitéleti rektorhelyettes, Miskolczi-Bodnár Péter, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja és Kun Attila, a Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a verseny nemzetközi szervezőbizottságának tagja köszöntötte a résztvevőket. Az este kulturális programokkal folytatódott, többek között a részt vevő csapatok bemutatták nemzeti ételkülönlegességeiket, melyet a program során bárki megkóstolhatott.

Június 16-án a negyeddöntőkkel folytatódik a rendezvény, a nyitóeseményen történt sorsolás alapján a magyar csapat a portugál és francia válogatottal került egy tárgyalóterembe. A magyar csapatot Dawud Savannah Rose, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, Lőrincz Gergely, a Debreceni Egyetem hallgatója, Poncsák Ádám, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója és Tóth János Jenő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója alkotja.

A versenyről bővebben ide kattintva olvashatnak. A rendezvény első napjáról készült képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép