Megtartotta alakuló rendezvényét a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör

Június 29-én The use and misuse of constitutional engineering címmel tartotta alakuló rendezvényét a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör a Károlyi-Csekonics-palota Szivartermében.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott Trócsányi László rektor, a Nemzetközi Jog és Szabadság Társaság képviseletében James P. Kelly. Sándor Lénárd, az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi Jogi Tanszékének egyetemi docense, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének és a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör vezetőjének bemutatkozását követően került sor a rendezvény panelbeszélgetésére, amely az alkotmányozás kérdéskörét járta körül. A beszélgetést Kruzslicz Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem munkatársa és Érdi Gabriella, az MCC diákja moderálta.

A panelbeszélgetésben James P. Kelly, a Solidarity Center for Law and Justice, P.C. alapító elnöke, Jan Philipp Schaefer, a Ludwig Maximilian University of München professzora és Szalayné Sándor Erzsébet, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, nemzetiségi ombudsmanhelyettes vett részt.

A magyar Jog és Szabadság Kör (HLLC) a szovjet-kommunizmus elől az Amerikai Egyesült Államokba menekült neves magyar jogász és filozófus életútjának emlékére Horváth Barna nevét vette fel. A névválasztással a hazai Jog és Szabadság Kör az Amerikai Egyesült Államok előtt szeretné kifejezné tiszteletét azért, mert a 20. század borzalmai elől menekülő oly sok magyarnak nyújtott második otthont. Sándor Lénárd még a tavasz folyamán, az International Law and Liberty Society (ILLS) franciaországi Nointel-ben szervezett nemzetközi konferenciáján kapott felkérést a magyar kör megalapítására és vezetésére.

Az alakuló rendezvényről készült teljes képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

 

 

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések