Megtartotta alakuló rendezvényét a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör

Június 29-én The use and misuse of constitutional engineering címmel tartotta alakuló rendezvényét a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör a Károlyi-Csekonics-palota Szivartermében.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott Trócsányi László rektor, a Nemzetközi Jog és Szabadság Társaság képviseletében James P. Kelly. Sándor Lénárd, az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi Jogi Tanszékének egyetemi docense, az MCC Nemzetközi Jogi Műhelyének és a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör vezetőjének bemutatkozását követően került sor a rendezvény panelbeszélgetésére, amely az alkotmányozás kérdéskörét járta körül. A beszélgetést Kruzslicz Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem munkatársa és Érdi Gabriella, az MCC diákja moderálta.

A panelbeszélgetésben James P. Kelly, a Solidarity Center for Law and Justice, P.C. alapító elnöke, Jan Philipp Schaefer, a Ludwig Maximilian University of München professzora és Szalayné Sándor Erzsébet, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, nemzetiségi ombudsmanhelyettes vett részt.

A magyar Jog és Szabadság Kör (HLLC) a szovjet-kommunizmus elől az Amerikai Egyesült Államokba menekült neves magyar jogász és filozófus életútjának emlékére Horváth Barna nevét vette fel. A névválasztással a hazai Jog és Szabadság Kör az Amerikai Egyesült Államok előtt szeretné kifejezné tiszteletét azért, mert a 20. század borzalmai elől menekülő oly sok magyarnak nyújtott második otthont. Sándor Lénárd még a tavasz folyamán, az International Law and Liberty Society (ILLS) franciaországi Nointel-ben szervezett nemzetközi konferenciáján kapott felkérést a magyar kör megalapítására és vezetésére.

Az alakuló rendezvényről készült teljes képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

 

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép