Két hallgatónk is indul az Egyetemi Világjátékokon

Fogadalmat tett a kínai Csengtuba utazó magyar csapat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen, a július 28. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő Egyetemi Világjátékokon (EVJ) 113 magyar versenyző indul majd, köztük két károlis hallgató.

A fogadalomtétel szövegét Pigniczki Fanni, egyetemünk pszichológia szakos hallgatója olvasta fel, aki ritmikus gimnasztikában képviseli hazánkat és aki majd Ágh György vízilabdázóval, a Kodolányi János Egyetem hallgatójával együtt lesz a magyar egyetemi csapat zászlóvivője az EVJ július 28-i 0. napi megnyitó ünnepségén.

Fanni mellett Huzsvár Erik, jogász szakos hallgató asztaliteniszezőként egyéniben indul az EVJ-n.

Pigniczki Fanni Huzsvár Erik Bendegúz

Az Egyetemi Világjátékok (korábbi nevén Universiade) az olimpia után a világ második legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 15-20 sportágban 150-160 ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek. Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak. Magyarország eddig a nyári Egyetemi Világjátékokról és az Universiadéről összesen 116 arany-, 93 ezüst- és 111 bronzérmet hozhatott haza, mellyel a nemzetek sorában az előkelő 10. helyen állunk.

Fogadalomtétel Egyetemi Világjátékok - csoportkép

Fotó: MEFS

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép