Két hallgatónk is indul az Egyetemi Világjátékokon

Fogadalmat tett a kínai Csengtuba utazó magyar csapat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen, a július 28. és augusztus 8. között megrendezésre kerülő Egyetemi Világjátékokon (EVJ) 113 magyar versenyző indul majd, köztük két károlis hallgató.

A fogadalomtétel szövegét Pigniczki Fanni, egyetemünk pszichológia szakos hallgatója olvasta fel, aki ritmikus gimnasztikában képviseli hazánkat és aki majd Ágh György vízilabdázóval, a Kodolányi János Egyetem hallgatójával együtt lesz a magyar egyetemi csapat zászlóvivője az EVJ július 28-i 0. napi megnyitó ünnepségén.

Fanni mellett Huzsvár Erik, jogász szakos hallgató asztaliteniszezőként egyéniben indul az EVJ-n.

Pigniczki Fanni Huzsvár Erik Bendegúz

Az Egyetemi Világjátékok (korábbi nevén Universiade) az olimpia után a világ második legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 15-20 sportágban 150-160 ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek. Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak. Magyarország eddig a nyári Egyetemi Világjátékokról és az Universiadéről összesen 116 arany-, 93 ezüst- és 111 bronzérmet hozhatott haza, mellyel a nemzetek sorában az előkelő 10. helyen állunk.

Fogadalomtétel Egyetemi Világjátékok - csoportkép

Fotó: MEFS