Új okosteremmel bővült egyetemünk

Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) Kutatóközpont 2023 májusától az újonnan megnyílt okostermében tartja személyes képzéseit, amely az ALEX BÚTOR és a Stiefel Interactive számítástechnikai vállalat támogatásának köszönhetően jött létre.

A terem vadonatúj környezetben, barátságos hangulatban nyújtja a mai kor kényelmét és dizájnját. A digitális tábla mellett ergonomikus bútorok és modern számítástechnikai eszközök állnak a képzéseken résztvevők rendelkezésére. A modern technológiai megoldásokat az egyetem szakemberei egészítik ki, akik tudásukkal, a felsőoktatásban megszerzett tapasztalataikkal különböző előadások és kurzusok keretében az intézményben zajló oktatói és kutatói munkát támogatják.

Az okosterem kialakításának elsődleges célja a digitális osztálytermi megoldások fejlesztése, népszerűsítése és a pedagógusok számára történő megismertetése. Az IKT Kutatóközpont ennek köszönhetően olyan osztálytermet rendezett be, amely alkalmas a hallgatók általi használaton túl szakmai bemutatók és pedagógus-továbbképzések megtartására is. Az okosterem használatával egyetemünk nemcsak a kor technikai követelményeinek megfelelően fejleszti infrastruktúráját, hanem az Alex Bútor és a Stiefel Interactive cégekkel történő együttműködés értelmében gyakorlati tapasztalatainak összegzésével segíti a jövőben esedékes további eszközfejlesztéseket is.

Az okosterem kialakításához az alábbi felszerelést kapta egyetemünk:

Stiefeltől kapott eszközök:

Legamaster Evolve 75'' kijelző

Fali állvány motoros magasságállítással

OPS PC Windows operációs rendszerrel

Airserver képernyőmegosztó-rendszer

EPTZ kamera

Fehértábla oldalszárny készlet

Fehértábla kezdő készlet

szükséges kábelek (HDMI, USB)

 

Alex Bútortól kapott eszközök:

8 rekeszes Cube szekrény

Cube gardróbszekrény, 3 db puffal

8 db Flex szék

8 db okos trapéz asztal, tablettartóval

okosterem belsőkép okosterem belsőkép okosterem belsőkép okosterem belsőkép