Új okosteremmel bővült egyetemünk

Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) Kutatóközpont 2023 májusától az újonnan megnyílt okostermében tartja személyes képzéseit, amely az ALEX BÚTOR és a Stiefel Interactive számítástechnikai vállalat támogatásának köszönhetően jött létre.

A terem vadonatúj környezetben, barátságos hangulatban nyújtja a mai kor kényelmét és dizájnját. A digitális tábla mellett ergonomikus bútorok és modern számítástechnikai eszközök állnak a képzéseken résztvevők rendelkezésére. A modern technológiai megoldásokat az egyetem szakemberei egészítik ki, akik tudásukkal, a felsőoktatásban megszerzett tapasztalataikkal különböző előadások és kurzusok keretében az intézményben zajló oktatói és kutatói munkát támogatják.

Az okosterem kialakításának elsődleges célja a digitális osztálytermi megoldások fejlesztése, népszerűsítése és a pedagógusok számára történő megismertetése. Az IKT Kutatóközpont ennek köszönhetően olyan osztálytermet rendezett be, amely alkalmas a hallgatók általi használaton túl szakmai bemutatók és pedagógus-továbbképzések megtartására is. Az okosterem használatával egyetemünk nemcsak a kor technikai követelményeinek megfelelően fejleszti infrastruktúráját, hanem az Alex Bútor és a Stiefel Interactive cégekkel történő együttműködés értelmében gyakorlati tapasztalatainak összegzésével segíti a jövőben esedékes további eszközfejlesztéseket is.

Az okosterem kialakításához az alábbi felszerelést kapta egyetemünk:

Stiefeltől kapott eszközök:

Legamaster Evolve 75'' kijelző

Fali állvány motoros magasságállítással

OPS PC Windows operációs rendszerrel

Airserver képernyőmegosztó-rendszer

EPTZ kamera

Fehértábla oldalszárny készlet

Fehértábla kezdő készlet

szükséges kábelek (HDMI, USB)

 

Alex Bútortól kapott eszközök:

8 rekeszes Cube szekrény

Cube gardróbszekrény, 3 db puffal

8 db Flex szék

8 db okos trapéz asztal, tablettartóval

okosterem belsőkép okosterem belsőkép okosterem belsőkép okosterem belsőkép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép