A Calvin University rektora látogatott egyetemünkre

A Calvin University rektorát, Wiebe Boert, Brian Cawley professzort, a Calvin Study Abroad Program kísérőtanárát és Brian Diemert, a Calvin University volt edzőjét, az 1984-es Los Angeles-i olimpia bronzérmesét fogadta Trócsányi László rektor a Károlyi-Csekonics-palotában augusztus 28-án. A megbeszélésen Balla Péter hitéleti rektorhelyettes, Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Nagy Judit nemzetközi dékánhelyettes, Literáty Zoltán, a Hittudományi Kar dékánja, Lányi Gábor, a Hittudományi Kar dékánhelyettese, Szalai Gábor nemzetközi igazgató és Csáki-Hatalovics Gyula gazdasági főigazgató is részt vett.

Az egyeztetésen a Károli és a Calvin University között meglévő kapcsolatok, a jövőre nézve a közös kutatási lehetőségek kiaknázása, a közös kurzustartás és a képzési programok terén történő együttműködés, a közös pályázati lehetőségek, konferenciák szervezése, a hallgatói csereprogram további megerősítése állt a középpontban.

Egyetemünk 1993 óta áll kapcsolatban a Calvin University-vel (korábbi nevén Calvin College), a Michigan állambeli nagy múltú református egyetemmel. Az intézmény Angol Tanszékének 1993. évi megalapításakor kezdődő kapcsolatfelvételt végül 2003-ban formalizálta a két intézmény.

A két református intézmény közötti megállapodásnak köszönhetően a Calvin University-ről minden tanév őszi félévében hallgatói csoport érkezik egyetemünkre, akik az egyetem angol nyelven oktatott óráit vehetik fel a félév során. A hallgatók bekapcsolódnak az egyetemi életbe, programokon, konferenciákon vesznek részt. 2019-ig Károlis hallgatók ösztöndíj keretében pályázhattak egy háromhetes, intenzív nyelvi kurzuson való részvételre a Calvin University-re. A mostani látogatás során ennek a programnak az újjászervezése is napirendre került.

A két intézmény között számos szakmai látogatás valósult már meg, az Erasmus+ KA 107-es program keretében pedig eddig öt alkalommal pályázott sikeresen egyetemünk mobilitást a Calvin University-vel.

Calvin University rektor látogatás kép 01 Calvin University rektor látogatás kép 02 Calvin University rektor látogatás kép 03 Calvin University rektor látogatás kép 04