A Calvin University rektora látogatott egyetemünkre

A Calvin University rektorát, Wiebe Boert, Brian Cawley professzort, a Calvin Study Abroad Program kísérőtanárát és Brian Diemert, a Calvin University volt edzőjét, az 1984-es Los Angeles-i olimpia bronzérmesét fogadta Trócsányi László rektor a Károlyi-Csekonics-palotában augusztus 28-án. A megbeszélésen Balla Péter hitéleti rektorhelyettes, Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Nagy Judit nemzetközi dékánhelyettes, Literáty Zoltán, a Hittudományi Kar dékánja, Lányi Gábor, a Hittudományi Kar dékánhelyettese, Szalai Gábor nemzetközi igazgató és Csáki-Hatalovics Gyula gazdasági főigazgató is részt vett.

Az egyeztetésen a Károli és a Calvin University között meglévő kapcsolatok, a jövőre nézve a közös kutatási lehetőségek kiaknázása, a közös kurzustartás és a képzési programok terén történő együttműködés, a közös pályázati lehetőségek, konferenciák szervezése, a hallgatói csereprogram további megerősítése állt a középpontban.

Egyetemünk 1993 óta áll kapcsolatban a Calvin University-vel (korábbi nevén Calvin College), a Michigan állambeli nagy múltú református egyetemmel. Az intézmény Angol Tanszékének 1993. évi megalapításakor kezdődő kapcsolatfelvételt végül 2003-ban formalizálta a két intézmény.

A két református intézmény közötti megállapodásnak köszönhetően a Calvin University-ről minden tanév őszi félévében hallgatói csoport érkezik egyetemünkre, akik az egyetem angol nyelven oktatott óráit vehetik fel a félév során. A hallgatók bekapcsolódnak az egyetemi életbe, programokon, konferenciákon vesznek részt. 2019-ig Károlis hallgatók ösztöndíj keretében pályázhattak egy háromhetes, intenzív nyelvi kurzuson való részvételre a Calvin University-re. A mostani látogatás során ennek a programnak az újjászervezése is napirendre került.

A két intézmény között számos szakmai látogatás valósult már meg, az Erasmus+ KA 107-es program keretében pedig eddig öt alkalommal pályázott sikeresen egyetemünk mobilitást a Calvin University-vel.

Calvin University rektor látogatás kép 01 Calvin University rektor látogatás kép 02 Calvin University rektor látogatás kép 03 Calvin University rektor látogatás kép 04

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép