Nemzetközi konferencia az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 75. évfordulója alkalmából

Az Egyetemes Nyilatkozat elfogadásának 75. évfordulója alkalmából nemzetközi tudományos konferenciát szervez a Horváth Barna Jog és Szabadság Kör a Mathias Corvinus Collegiummal (MCC).

Az Egyetemes Nyilatkozat elfogadása mérföldkő jelentőségű, mert különböző történelmi, vallási, politikai és kulturális hagyományokkal rendelkező nemzetek konszenzusát tükrözi. Víziót kínált, amely mind az individualizmus, mind pedig a kollektivizmus szélsőségeit visszautasítja, és emellett egy olyan új korszakot nyitott meg, amelyben az emberi jogok a közéleti és politikai gondolkodás uralkodó narratívájává váltak.

Az egész napos rendezvény során számos nemzetközileg elismert jogász és politikatudományi professzor fog szakmai előadást tartani és beszélgetést vezetni.

A külföldi professzorok mellett több hazai jogtudós is felszólal, többek között a KRE ÁJK Közjogi Intézetének intézetvezető egyetemi docense, Dr. habil. Köbel Szilvia.

A konferencia időpontja: 2023. szeptember 27. (szerda) 9.00-18.30

Helyszíne: Mathias Corvinus Collegium (1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.)

A rendezvényen a részvétel ingyenes, azonban regisztrációköteles. Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/rescuing-our-inalienable-rights

Részletes program, az előadók bemutatkozása itt érhető el: https://mcc.hu/esemeny/rescuing-our-inalienable-rights-hu 

esemény logója

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép