Őszi sportnap a Károlin

Szeptember 27-én ismét megtelt károlis hallgatókkal és munkavállalókkal a Margitszigeti Atlétikai Centrum. Az őszi Károli Sportnap keretében számos sportágban és csapatsportban kipróbálhatták magukat a résztvevők. Az eseményen a nagy népszerűségnek örvendő dunai evezés mellett az elmaradhatatlan kötélhúzó verseny és tizenegyesrúgó bajnokság is várta a hallgatókat, emellett a károlis csapatok a labdarúgó-, streetball- és strandröplabda kupában is megmutathatták tehetségüket, a vállalkozó szelleműek különböző challange-játékokat is kipróbálhattak, de az e-sport szerelmesei sem maradtak magukra.

A sportnap elmaradhatatlan részeként táncház is várta az érdeklődőket, illetve a táncos kedvűek egy jó hangulatú zumba órán is részt vehettek.

„Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem.” - Pál apostol szavaival köszöntötte Káposztás Gábor vezető egyetemi lelkész a sportnap résztvevőit, örömének adott hangot, hogy ilyen lelkes és összetartó közösséget lát együtt sportolni, kikapcsolódni. Kiemelte, hogy a jó közösség áldás és egyben megtartó erő, ugyanakkor Jézus Krisztus az a biztos alap, aki minden helyzetben megtart és megerősít.

Trócsányi László rektor köszöntőjében az ép testben ép lélek mondásra hívta fel a hallgatóság figyelmét rámutatva arra, hogy a sportnap alkalmával nemcsak az egészségünkért tehetünk, hanem megismerhetjük a másikat, közösségben lehetünk és jól érezhetjük magunkat. Örömét fejezte ki, hogy a hallgatók mellett oktatók és munkatársak is éltek a lehetőséggel, hogy aktívan töltsék el ezt a napot. Kiemelte, hogy a Károli számos lehetőséget kínál az egyetemi polgárság részére - ilyen ez a mai sportnap is -, Rektor úr reméli, hogy a hallgatók élményekkel telve gazdagodnak és élnek azokkal az alkalmakkal, amiket az egyetem nyújt részükre.

Sárfalvi Péter, a Károli Sportiroda igazgatója, a sportnap főszervezőjeként örömének adott hangot, hogy ilyen sokan részt vettek és számos sportágban kipróbálták magukat. Bátorította a résztvevőket, hogy bátran keressék a sportirodát és csatlakozzanak a Károli Sportegyesülethez. Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja arra bátorította a hallgatókat, hogy ne hagyjanak fel a sportolással, hiszen kihatással lesz egész életükre. A köszöntések során a Hallgatói Önkormányzat elnöke, Szalai Benedek elmondta, a Károli Sportnap minden alkalommal hűen tükrözi az egyetem szlogenjét: a színvonalas szervezés, a sportolási lehetőségek sokfélesége igazi közösségi élményt tesz lehetővé.

sportnap kép sportnap kép sportnap kép sportnap kép sportnap kép sportnap kép sportnap kép sportnap kép

Az eseményről a teljes képgaléria itt megtekinthető.