Trócsányi László rektort kérdezték a szeptemberi Károli Szabadegyetemen

Rendhagyó alkalommal folytatódott a Károli Szabadegyetem szeptember 28-án. Ezúttal az esemény házigazdáját, Trócsányi László rektort kérdezte a Hallgatói Önkormányzat elnöke, Szalai Benedek.

A Károlyi-Csekonics-palotában tartott rendezvényen Rektor úr többek között arról mesélt, miért indult el annak idején a jogi pályán és miért tanult végül francia nyelvet. Elmondása szerint az egyetem rektorának lenni nagy felelősség, annak idején hat hónapig gondolkodott a pozíció elfogadásán. Kiemelte, hogy jelenleg elsődleges feladata az egyetem vezetése, célja, hogy a Károli olyan hely legyen, ahol mindenki otthon érezheti magát. Reformátusként, vezetőként és oktatóként fontosnak tartja, hogy egy stabil értékrend mentén az egyetem oktatói, munkavállalói példaképként álljanak a Károli közösség előtt. A beszélgetés során szóba került az Európai Parlament, a fiatalság és Európa viszonya, az egyetem nemzetköziesítése. A kerekasztal-beszélgetés végén a hallgatók is kérdezhettek az őket érintő lényeges témákról. A beszélgetés hamarosan teljes egészében megtekinthető lesz az egyetem YouTube-csatornáján.

 

szabadegyetem fotók szabadegyetem fotók szabadegyetem fotók szabadegyetem fotók szabadegyetem fotók szabadegyetem fotók szabadegyetem fotók szabadegyetem fotók