Rekordszámú látogató vett részt a III. Magyar Jogi Könyvszalonon

Október 7-én immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Jogi Könyvszalont a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság, a rendezvénynek idén is a Károli Gáspár Református Egyetem adott otthont. A Károlyi-Csekonics-palota aulájában huszonegy magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó várta az érdeklődőket az erre az alkalomra megjelenő friss kiadványaival és könyvbemutatókkal. A látogatók száma idén a tavalyit is felülmúlta, több mint 700 érdeklődő vett részt a rendezvényen.

A megnyitó alkalmával Trócsányi László rektor, a Magyar Jogász Egylet elnöke elmondta, hogy „a rendszerváltás óta eltelt időszakban a jogtudomány felértékelődött, és nemcsak a jogi könyvkiadás, hanem a jogászság szerepe is megújult Magyarországon”. Hozzátette, hogy „a jogtudománynak nagy szüksége van a jogi könyvkiadásra, mert a digitalizáció ellenére a jogászok szeretik kézbe venni a szakmai olvasmányokat”.

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az esemény iránti érdeklődés minden várakozását felülmúlta, méltatta, hogy a kiállítók, könyvkiadók, szakértő jogászok, a pódiumbeszélgetések résztvevői első szóra csatlakoztak a kezdeményezéshez. A jogi könyvszalont a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság olyan „közös gyermekének” nevezte, „akinek a kezdetektől fogva óvják minden lépését” és „szépen cseperedik”.

Az érdeklődőket kedvezményes könyvvásárral, könyvbemutatókkal, exkluzív dedikálási lehetőségekkel, híres jogászokkal, színvonalas szakmai programokkal és díjátadókkal várták. A rendezvény díszvendége idén Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete volt.

A rendezvényről készült teljes képgaléria ide kattintva megtekinthető.

III. Magyar Jogi Könyvszalon képek 1 III. Magyar Jogi Könyvszalon képek 1 III. Magyar Jogi Könyvszalon képek 1 III. Magyar Jogi Könyvszalon képek 1 III. Magyar Jogi Könyvszalon képek 1 III. Magyar Jogi Könyvszalon képek 1 III. Magyar Jogi Könyvszalon képek 1 III. Magyar Jogi Könyvszalon képek 1