Deák Ferenc-díjat kapott egyetemünk oktatója, Lajtár István

Dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes, a Magyar Jogász Egylet alelnöke, egyetemünk címzetes egyetemi tanára, az Állam- és Jogtudományi Kar oktatója Deák Ferenc-díjat vehetett át november 8-án az Alkotmánybíróságon.

Lajtár István 2002 óta oktat egyetemünkön, jogalkalmazói kapcsolatrendszerének felhasználásával – a Legfőbb Ügyészség magasabb beosztású vezetőjeként – napi szinten segíti a hallgatók gyakorlati képzését, az Állam- és Jogtudományi Kar szakmai tekintélyének erősítését.

A díjat az Alkotmánybíróság elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a Legfőbb Ügyész, a Magyar Jogász Egylet elnöke, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, a Magyar Közigazgatási Kar elnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Bizottságának elnöke 2004-ben közösen alapították azzal a céllal, hogy minden évben kitüntessék azon szakembereket, akik életútjuk alapján kiemelkedő jogászként a deáki hagyományok méltó utódai. A díjat az ünnepségen Dr. Polt Péter legfőbb ügyész adta át.

érem

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép