Deák Ferenc-díjat kapott egyetemünk oktatója, Lajtár István

Dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes, a Magyar Jogász Egylet alelnöke, egyetemünk címzetes egyetemi tanára, az Állam- és Jogtudományi Kar oktatója Deák Ferenc-díjat vehetett át november 8-án az Alkotmánybíróságon.

Lajtár István 2002 óta oktat egyetemünkön, jogalkalmazói kapcsolatrendszerének felhasználásával – a Legfőbb Ügyészség magasabb beosztású vezetőjeként – napi szinten segíti a hallgatók gyakorlati képzését, az Állam- és Jogtudományi Kar szakmai tekintélyének erősítését.

A díjat az Alkotmánybíróság elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a Legfőbb Ügyész, a Magyar Jogász Egylet elnöke, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, a Magyar Közigazgatási Kar elnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Bizottságának elnöke 2004-ben közösen alapították azzal a céllal, hogy minden évben kitüntessék azon szakembereket, akik életútjuk alapján kiemelkedő jogászként a deáki hagyományok méltó utódai. A díjat az ünnepségen Dr. Polt Péter legfőbb ügyész adta át.

érem