A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja érkezett egyetemünkre

A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem (Beijing Foreign Studies University – BFSU) delegációját fogadta Trócsányi László rektor és az egyetem vezetősége november 20-án a Károlyi-Csekonics-palotában.

A kínai egyetemi küldöttség részeként érkezett intézményünkbe Jia Dezhong rektorhelyettes, Ke Jing, az Európai Nyelvek és Kultúrák Kar dékánja, Li Jiansheng, a Kínai Nyelv és Irodalom Intézet ügyvezető dékánja, Han Baocheng, a Kínai Idegennyelv-oktatási Kutatóközpont ügyvezető dékánhelyettese, Li Maolin, a Nemzetközi Csereprogramok és Együttműködési Iroda igazgatóhelyettese, Liu Xiaochen, a Konfuciusz Intézetek Hivatalának igazgatóhelyettese és munkatársa, Hu Zhipeng, valamint Guo Xiaojing, a Magyar Nyelvi Kutatóközpont igazgatója.

Trócsányi László rektor 2023. október 27-én Apatóczky Ákos Bertalan, a Kínai Tanszék tanszékvezetőjének kíséretében megelőző látogatáson vett részt Pekingben, amelynek során a két egyetem közötti lehetséges szakmai együttműködések is szóba kerültek. A magyarországi látogatásra Rektor úr meghívásaképpen került sor és a korábban egyeztetett témakörök továbbgondolása mentén zajlott. A látogatás kezdetén egyetemünk kínai szakos hallgatói és oktatói kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhettek meg a delegáció tagjaival és a Pekingi Idegen Nyelvi Egyetemmel.

Egyetemünk vezetői közül Furkó Péter tudományos rektorhelyettes, Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Tóth J. Zoltán, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, Boóc Ádám nemzetközi és tudományos dékánhelyettes és Szalai Gábor nemzetközi igazgató vett részt a látogatáson. A delegáció fogadásában és a szakmai tárgyalás során Apatóczky Ákos Bertalan, a Kínai Tanszék tanszékvezetője és Schmidt Ildikó, a Magyar Nyelvtudományi Tanszék adjunktusa is közreműködött.

A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációjaA Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép