A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja érkezett egyetemünkre

A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem (Beijing Foreign Studies University – BFSU) delegációját fogadta Trócsányi László rektor és az egyetem vezetősége november 20-án a Károlyi-Csekonics-palotában.

A kínai egyetemi küldöttség részeként érkezett intézményünkbe Jia Dezhong rektorhelyettes, Ke Jing, az Európai Nyelvek és Kultúrák Kar dékánja, Li Jiansheng, a Kínai Nyelv és Irodalom Intézet ügyvezető dékánja, Han Baocheng, a Kínai Idegennyelv-oktatási Kutatóközpont ügyvezető dékánhelyettese, Li Maolin, a Nemzetközi Csereprogramok és Együttműködési Iroda igazgatóhelyettese, Liu Xiaochen, a Konfuciusz Intézetek Hivatalának igazgatóhelyettese és munkatársa, Hu Zhipeng, valamint Guo Xiaojing, a Magyar Nyelvi Kutatóközpont igazgatója.

Trócsányi László rektor 2023. október 27-én Apatóczky Ákos Bertalan, a Kínai Tanszék tanszékvezetőjének kíséretében megelőző látogatáson vett részt Pekingben, amelynek során a két egyetem közötti lehetséges szakmai együttműködések is szóba kerültek. A magyarországi látogatásra Rektor úr meghívásaképpen került sor és a korábban egyeztetett témakörök továbbgondolása mentén zajlott. A látogatás kezdetén egyetemünk kínai szakos hallgatói és oktatói kötetlen beszélgetés keretében ismerkedhettek meg a delegáció tagjaival és a Pekingi Idegen Nyelvi Egyetemmel.

Egyetemünk vezetői közül Furkó Péter tudományos rektorhelyettes, Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, Horváth Géza, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, Tóth J. Zoltán, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, Boóc Ádám nemzetközi és tudományos dékánhelyettes és Szalai Gábor nemzetközi igazgató vett részt a látogatáson. A delegáció fogadásában és a szakmai tárgyalás során Apatóczky Ákos Bertalan, a Kínai Tanszék tanszékvezetője és Schmidt Ildikó, a Magyar Nyelvtudományi Tanszék adjunktusa is közreműködött.

A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációjaA Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja