Grúz ortodox egyházi delegáció tett látogatást egyetemünkön

Trócsányi László rektor november 20-án a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására hazánkba érkező grúz ortodox egyházi delegációt fogadta a Károlyi-Csekonics-palotában.

A grúz delegáció tagjaként érkezett intézményünkbe:

  • a delegációt vezető Theodore metropolita, Akhaltsikhe, Tao-Klardzseti és Lazeti Egyházmegye metropolitája,
  • Gerasim metropolita, Zugdidi és Tsaishi metropolitája, a Georgiai Patriarchátus külügyi osztályának elnöke,
  • Saba Zaza Gigiberia metropolita, Khoni és Samtredia Egyházmegye Metropolitája, a Vallási Turisztikai (Zarándoklat) Osztály elnöke
  • Amiran Gvazava metropolita, az ingatlangazdálkodási osztály vezetője
  • Giorgi Zviadadze, a georgiai ortodox egyház nemzetközi kapcsolatokért felelős pretopresbitere, a Tbilisi Teológiai Akadémia és Szeminárium rektora.

 

A találkozón Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Sikó Anna nagykövet is részt vett. Intézményünk részéről Trócsányi László rektor mellett Balla Péter hitéleti rektorhelyettes, Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes és Szalai Gábor nemzetközi igazgató is részt vett a megbeszélésen.

A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja