A szöuli Kookmin Egyetem delegációja érkezett egyetemünkre

Január 22-én Trócsányi László rektor fogadta a szöuli Kookmin Egyetemről érkezett koreai delegációt a Károlyi-Csekonics-palotában. Dong-Ki Lee professzort, az intézmény jogi karának dékánját mintegy 25 hallgató is elkísérte. A találkozón Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes, az Állam- és Jogtudományi Kar képviseletében Tóth J. Zoltán dékán és Boóc Ádám nemzetközi és tudományos dékánhelyettes, továbbá Szalai Gábor nemzetközi igazgató is részt vett. Az egyeztetés a két intézmény között tavaly létrejött együttműködési megállapodás köré szerveződött.

A Kookmin Egyetemen jelenleg több mint 18.000 hallgató tanul, a nemzetközi hallgatók száma meghaladja a 2.000 főt. Az egyetemközi megállapodás a közös kutatási tevékenységek mellett hallgatói és oktatói mobilitási lehetőséget is kínál a két intézmény között. A megbeszélést követően a vendégek megtekintették a Károlyi-Csekonics-palota belső tereit Nagy Judit nemzetközi dékánhelyettes, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar egyetemi docense vezetésével.

A delegáció tagjai január 24-én az Állam- és Jogtudományi Karra látogatnak.

Szöul Kookmin Egyetem delegáció Szöul Kookmin Egyetem delegáció Szöul Kookmin Egyetem delegáció Szöul Kookmin Egyetem delegáció