Megjelent a Károli Podcast legújabb epizódja

Diéták, kultúrák, kapcsolatok a gasztronómia szemüvegén keresztül - Czecz Fruzsina gasztropszichológussal beszélgettünk.

A pszichológiának köszönhetően egyre többet és többet tudhatunk meg többek között az emberi kapcsolatokról, az egyének viselkedéséről vagy akár a sportolók mentális egészségéről. A gasztronómia és az étellel való viszonyunk vizsgálatával a gasztropszichológia újabb módját fedezte fel annak, hogy jobban megismerjük magunkat és a viszonyrendszereket, amikben mozgunk. De miből is tevődik össze pontosan az étel és az ember kapcsolata? A Károli Podcast tizennyolcadik epizódjában Czecz Fruzsinával, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológia Intézet óraadó oktatójával beszélgettünk a gasztronómia és az egyén kapcsolatáról.

A beszélgetés során többek között azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy milyen kapcsolat van az étkezési szokásaink és a mentális egészség között? Mi a pszichológiai háttere a fogyókúráknak, és milyen kihatásai lehetnek hosszú távon az érzelmi jóllétre? Milyen hatása van a kulturális hátterünknek az étkezési szokásainkra, és hogyan lehet ezt kezelni?

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép