Megjelent a Károli Podcast legújabb epizódja

Diéták, kultúrák, kapcsolatok a gasztronómia szemüvegén keresztül - Czecz Fruzsina gasztropszichológussal beszélgettünk.

A pszichológiának köszönhetően egyre többet és többet tudhatunk meg többek között az emberi kapcsolatokról, az egyének viselkedéséről vagy akár a sportolók mentális egészségéről. A gasztronómia és az étellel való viszonyunk vizsgálatával a gasztropszichológia újabb módját fedezte fel annak, hogy jobban megismerjük magunkat és a viszonyrendszereket, amikben mozgunk. De miből is tevődik össze pontosan az étel és az ember kapcsolata? A Károli Podcast tizennyolcadik epizódjában Czecz Fruzsinával, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológia Intézet óraadó oktatójával beszélgettünk a gasztronómia és az egyén kapcsolatáról.

A beszélgetés során többek között azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy milyen kapcsolat van az étkezési szokásaink és a mentális egészség között? Mi a pszichológiai háttere a fogyókúráknak, és milyen kihatásai lehetnek hosszú távon az érzelmi jóllétre? Milyen hatása van a kulturális hátterünknek az étkezési szokásainkra, és hogyan lehet ezt kezelni?