Díszvetítéssel zárul egyetemünk jubileumi rendezvénysorozata

Egy nappal alapításának 31. évfordulója előtt, február 23-án zárja harmincéves jubileumi rendezvénysorozatát egyetemünk. Az intézmény történetét bemutató dokumentumfilm díszvetítése méltó megkoronázása annak az egy éves időszaknak, melynek során magyar és idegen nyelvű konferenciákkal, magyar és angol nyelvű jubileumi kötettel, számos tudományos és kulturális programmal emlékezett fennállásának 30. évfordulójára az intézmény.

A közel egy éve indult ünnepi emlékévben az egyetem számos emblematikus helyszínen, többek között a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, a Zeneakadémia nagytermében és az Országház főrendiházi üléstermében emlékezett az elmúlt három évtizedre és az ezt megelőző időszakra, a református felsőoktatás gyökereire, az intézményt létrehívó lelkületre és küldetéstudatra.

A Karnevál Film Kft. által készített és a Nemzeti Filmintézet által támogatott 52 perces dokumentumfilm ősbemutatójára az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül sor február 23-án 18 órakor. A díszvetítést a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása előzi meg.

A díszbemutatóra az alábbi linken regisztrálhat: https://portal.kre.hu/emlekev/filmbemutato/

A dokumentumfilmből rövid részletet az alábbi videóban láthatnak:

 

logók