Egyetemünk adott otthont a Mádl Ferenc emlékkonferenciának

Mádl Ferenc jogtudósról, volt miniszterről, egykori köztársasági elnökről emlékeztek meg január 29-én a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében. A Magyar Jogász Egylet, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet szervezésében, Mádl Ferenc születésének 92. évfordulója alkalmából tartott konferencián Trócsányi László rektor, a Magyar Jogász Egylet elnöke Szuverenitás és integráció címmel tartott előadást, Tóth J. Zoltán egyetemi tanár, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja A jogállam fogalma egykor és ma címmel szólt a résztvevőkhöz.

A jogtudós, professzor, politikus életútjában a szuverenitás, az integráció és a jogállam mindvégig nagyon fontos szerepet töltött be, ezek megvalósításáért dolgozott haláláig. A konferencián ezen témák mentén hangzott előadások Mádl Ferenc szakmai munkásságát méltatták. Trócsányi László rektor beszédében kiemelte, „Mádl Ferenc polgárember volt, a szó nemes értelmében”, példakép, aki polgári Magyarországot akart építeni. Hangsúlyozta, hogy az integrációnak komoly érdemei vannak, de a szuverenitásról sem szabad megfeledkezni. Rektor úr teljes előadása az alábbi linken visszanézhető:

Mádl Ferenc emlékkonferencia kép Mádl Ferenc emlékkonferencia kép Mádl Ferenc emlékkonferencia kép Mádl Ferenc emlékkonferencia kép


Fotó: Hegedüs Márton

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép