Együttműködési megállapodás a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel

Február 23-án együttműködési megállapodást írt alá egyetemünk a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel. A művészeti-oktatási területre vonatkozó kétoldalú megállapodást Trócsányi László rektor és Sepsi Enikő, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora írta alá a Károlyi-Csekonics-palotában.

A Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, s ezen belül a Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék, a Színháztudományi Tanszék és a Színház- és Filmművészeti Egyetem képzési struktúrája több ponton is összekapcsolható, így az aláírt megállapodás részeként számos közös projektet és tanulmányi lehetőséget kínál a jövőben a hallgatók részére.

A megállapodásnak köszönhetően a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, valamint a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium hallgatói térítésmentesen látogathatják a Színház- és Filmművészeti Egyetem előadásait. A 2024/2025. tanévtől a színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók a kurzustematika részeként az SZFE vizsgaelőadásairól, vizsgafilmjeiről is írhatnak színikritikát. A kommunikáció- és mozgóképkultúra osztatlan tanárszakos hallgatók tanítási gyakorlatuk részeként térítés nélkül vehetnek részt az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetében készülő vizsgafilmek létrehozásában.

A megállapodás célja továbbá, hogy a színházszociológia, a színházantropológia és a drámapedagógia terén közös kutatások is elinduljanak, illetve a Benda Kálmán Szakkollégium és az SZFE Szakkollégiuma közös szakmai programokat szervezzen.

Együttműködési megállapodás fénykép Együttműködési megállapodás fénykép Együttműködési megállapodás fénykép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép