Együttműködési megállapodás a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel

Február 23-án együttműködési megállapodást írt alá egyetemünk a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel. A művészeti-oktatási területre vonatkozó kétoldalú megállapodást Trócsányi László rektor és Sepsi Enikő, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora írta alá a Károlyi-Csekonics-palotában.

A Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, s ezen belül a Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék, a Színháztudományi Tanszék és a Színház- és Filmművészeti Egyetem képzési struktúrája több ponton is összekapcsolható, így az aláírt megállapodás részeként számos közös projektet és tanulmányi lehetőséget kínál a jövőben a hallgatók részére.

A megállapodásnak köszönhetően a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, valamint a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium hallgatói térítésmentesen látogathatják a Színház- és Filmművészeti Egyetem előadásait. A 2024/2025. tanévtől a színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók a kurzustematika részeként az SZFE vizsgaelőadásairól, vizsgafilmjeiről is írhatnak színikritikát. A kommunikáció- és mozgóképkultúra osztatlan tanárszakos hallgatók tanítási gyakorlatuk részeként térítés nélkül vehetnek részt az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetében készülő vizsgafilmek létrehozásában.

A megállapodás célja továbbá, hogy a színházszociológia, a színházantropológia és a drámapedagógia terén közös kutatások is elinduljanak, illetve a Benda Kálmán Szakkollégium és az SZFE Szakkollégiuma közös szakmai programokat szervezzen.

Együttműködési megállapodás fénykép Együttműködési megállapodás fénykép Együttműködési megállapodás fénykép