Házidöntő és éremszerzés a jubileumi XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Múlt hétvégén került megrendezésre a XV. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK), ahol egyetemünk 4 sportágban is indult. Egyéniben darts-versenyre neveztek hallgatóink, csapatsportban pedig férfi futsal, női kosárlabda és férfi vízilabda csapatunk volt érdekelt.

Darts:
A KEK Darts bajnoksága 38 fővel vette kezdetét, amelyen két károlis hallgató, Huber Ágoston és Fábián Soma szereplése kiemelkedő volt, hiszen mindkét sportolónk a döntőig menetelt. A magas színvonalú, végletekig kiélezett összecsapásban végül 3-2 arányban Huber Ágoston győzedelmeskedett Fábián Soma ellen, ám nincs okunk szomorkodni, hiszen az arany- és az ezüstérem is károlis hallgató nyakában csillog.

A KEK Darts bajnoksága 38 fővel vette kezdetét, amelyen két károlis hallgató, Huber Ágoston és Fábián Soma szereplése kiemelkedő volt, hiszen mindkét sportolónk a döntőig menetelt

Vízilabda:
Férfi vízilabdázóink jól kezdték szereplésüket: első csoportmérkőzésüket az Óbudai Egyetem ellen játszották, ahol 22-14 arányban nyert a Károli. A folytatásban végig izgalmas mérkőzéseket játszott a KRE mind a Pécs, mind az ELTE ellen, ám 1-2 góllal végül sajnos alulmaradt a károlis csapat. Az 5. helyért zajló küzdelemben a „hazai” NKE ellen ugrottunk medencébe és 21-5 gólos győzelemmel zárta csapatunk a mérkőzést, ezzel az 5. helyet megszerezve.
Az eredményhirdetésen csapatunk játékosa, Nemeskéri-Kutlán Márton kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatónk kapta a torna legjobb kapusának járó elismerést. A díjat egyetemünk alumni hallgatójától, Gór-Nagy Miklós világbajnok vízilabdázótól vehette át.

Nemeskéri-Kutlán Márton kapta a torna legjobb kapusának járó elismerést - fotó

Futsal:
Férfi futsal csapatunknak nehéz dolga volt már a csoportmérkőzések során, hiszen a Kolozsvár, NKE, Óbudai Egyetem mellett kellett helyt állni. Két vereség és egy döntetlent követően az alsóházban folytattuk szereplésünket, ahol az Újvidéki Egyetem ellen büntetőkkel szenvedett vereséget a károlis csapat, végül a PPKalma FC-ELTE ellen 3-0 győzelmet arattunk – így összességében a 19. helyen zártunk.

Kosárlabda:
Női kosárlabda csapatunk első ízben szerepelt a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján, ahol a cél elsősorban a helytállás volt. Sajnos a győzelem nem jött össze, a 10. helyig jutottak kosarasaink.

Sárfalvi Péter, a KRE sportigazgatója örömmel fogadta, hogy ilyen nagy érdeklődés övezte a bajnokságot. „Az idei évben minél több hallgató megmozgatása volt a cél. Sosem volt ekkora érdeklődés a KEK iránt, mint ebben a tanévben. Azt gondolom, hogy az egyetemi sport pozitív irányba halad.”

Eredmények:

Futsal:

KRE – KMSZ Kolozsvár 0-1

Óbudai Egyetem – KRE 2-2

KRE – NKE 0-3

KRE – Újvidéki Egyetem 0-0 (büntetők után 1-3)

PPKalma FC-ELTE – KRE 0-3

 

Kosárlabda:

MTSE – KRE 69-15

George Emil Palade (Marosvásárhely) – KRE 47-22

KRE – NKE-Ludovika SE 25-39

KRE – Babes-Bólyai Tudományegyetem (Kolozsvár) 24-48

NKE-Ludovika SE - KRE 46-22

 

Vízilabda:

Óbudai Egyetem – KRE 14-22

KRE – PTE 15-16

KRE – ELTE 9-11

5. helyért: KRE – NKE 21-5