Március végén kerül sor a Denk Deutsch! német nyelvi verseny döntőjére

A Károli Junior Akadémia és a Német Nyelv és Irodalom Tanszék közös szervezésében valósulhatott meg idén a Denk Deutsch! német nyelvi verseny újabb fordulója. A háromfordulós versenyen mintegy 300 református középiskolás vett részt az elmúlt hónapokban.

A Denk Deutsch! elnevezésű német nyelvi verseny idei évben meghirdetett témája a Múzeumok, mellyel a diákok figyelmét a német nyelvterületen fellelhető különleges múzeumokra szeretnénk felhívni. A verseny döntőjére március 27-én a Károlyi-Csekonics-palotában kerül sor.

A záróesemény a német nyelvű országok nagykövetségei és kulturális intézetei magas szintű képviselete mellett kerül megrendezésre. A kulturális programmal és karriertanácsadással kiegészített rendezvényen a kezdő és haladó kategória legjobb 10-10 csapatának diákjai mérik össze tudásukat és felkészültségüket egy írásbeli feladatsor és egy szóbeli szituációs feladat megoldásával. A díjazott csapatok értékes jutalomban részesülnek, az első helyezettek egynapos bécsi kiránduláson vehetnek részt, a második és harmadik helyezettek tárgyi jutalommal térhetnek haza.

A versenyzőknek sok sikert kívánunk!

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép