Március végén kerül sor a Denk Deutsch! német nyelvi verseny döntőjére

A Károli Junior Akadémia és a Német Nyelv és Irodalom Tanszék közös szervezésében valósulhatott meg idén a Denk Deutsch! német nyelvi verseny újabb fordulója. A háromfordulós versenyen mintegy 300 református középiskolás vett részt az elmúlt hónapokban.

A Denk Deutsch! elnevezésű német nyelvi verseny idei évben meghirdetett témája a Múzeumok, mellyel a diákok figyelmét a német nyelvterületen fellelhető különleges múzeumokra szeretnénk felhívni. A verseny döntőjére március 27-én a Károlyi-Csekonics-palotában kerül sor.

A záróesemény a német nyelvű országok nagykövetségei és kulturális intézetei magas szintű képviselete mellett kerül megrendezésre. A kulturális programmal és karriertanácsadással kiegészített rendezvényen a kezdő és haladó kategória legjobb 10-10 csapatának diákjai mérik össze tudásukat és felkészültségüket egy írásbeli feladatsor és egy szóbeli szituációs feladat megoldásával. A díjazott csapatok értékes jutalomban részesülnek, az első helyezettek egynapos bécsi kiránduláson vehetnek részt, a második és harmadik helyezettek tárgyi jutalommal térhetnek haza.

A versenyzőknek sok sikert kívánunk!