Úton a református jogászképzés felé - könyvbemutató

Április 8-án 15 órakor a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében kerül bemutatásra az Úton a református jogászképzés felé - Szellemi elődök, tudós példaképek című tanulmánykötet. 

A kötetet Szabadfalvi József, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára méltatja. Köszöntőt mond Trócsányi László rektor. A kötetet Köbel Szilvia egyetemi docens, a kötet szerkesztője mutatja be.

A tanulmánykötet olyan tudósok, egyetemi oktatók és a hazai szellemi életben meghatározó egyéniségek életútját mutatja be, akik közvetlen vagy közvetett szerepet játszottak a mai református jogászképzés szellemi megalapozásában, a budapesti karalapítás előkészítésében és működésének első éveiben.

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara az elődök iránti tiszteletét fejezi ki azzal is, hogy a tanulmányokat a kar jelenlegi oktatói készítették. A kötet első részében a Kecskeméti Református Jogakadémia tudós és az egyházi életben is fontos szerepet játszó tanárainak életét és munkásságát értékelő tanulmányok kaptak helyet. A jeles jogakadémiai professzorok oktatói és tudományos munkájuk mellett részt vállaltak a Kecskeméti Református Egyházközség munkájában és a város közéletében is. A kötet második részében olyan kiváló tudós személyekről olvashatunk, akik a II. világháború utáni évtizedekben éltették és erősítették a református szellemiséget. A jubileum szellemében fogant könyv harmadik része kifejezetten a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának alapításánál bábáskodó, már elhunyt tanároknak állít emléket.

A könyvbemutatóra az alábbi linken regisztrálhat: https://portal.kre.hu/konyvbemutato/

könyvborító

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép