Református intézményvezetők számára szervezett találkozót egyetemünk

Április 18-án harmadik alkalommal került megrendezésre a református intézményvezetők találkozója egyetemünk és a Károli Junior Akadémia szervezésében. A helyszín ezúttal az Országház volt, ahol a résztvevők vezetett túrán ismerkedhettek meg a Parlament történetével. A program keretén belül lehetőség nyílt az Országgyűlési Könyvtár bejárására is, azon belül is a ritkaságokat tartalmazó Ghyczy Ignác Kiállítótér muzeális gyűjteményébe is betekintést kaptak a résztvevők. Bemutatásra került a gyűjtemény és egyúttal a könyvtár legértékesebb és legritkábban megnézhető darabja is, az 1517-es Tripartitum kötet.

Az eseményen Trócsányi László rektor Redl Károllyal, az Országgyűlési Könyvtár igazgatójával beszélgetett a könyvtár történetéről, majd egy izgalmas prezentációt is megtekinthettek a résztvevők Urai-Tóth Éva, az Országgyűlési Könyvtár főosztályvezető-helyettese és kollégái közreműködésében. Az előadáson szó volt többek között a könyvtár használatáról, az egyetemekkel való együttműködésről és arról a rengeteg lehetőségről, amit kifejezetten középiskolások számára nyújt a könyvtár.

református intézményvezetők találkozója - képek református intézményvezetők találkozója - képek református intézményvezetők találkozója - képek református intézményvezetők találkozója - képek református intézményvezetők találkozója - képek