Orbán Balázs könyvbemutatójával folytatódik a Károli Szabadegyetem

Május 15-én, 18 órakor folytatódik a Károli Szabadegyetem ismeretterjesztő rendezvénysorozat a Károlyi-Csekonics-palota aulájában. Az est meghívott vendége ezúttal Orbán Balázs jogász, politológus, a miniszterelnök politikai igazgatója lesz, aki a tavaly év végén megjelent Huszárvágás - A konnektivitás magyar stratégiája című könyvét mutatja be az érdeklődőknek. A kötetről a szerzővel Trócsányi László rektor, az est házigazdája beszélget.

„Napjaink világa leginkább egy hatalmas csatamezőre emlékeztet, ahol a nagy hadseregeken a zűrzavar lett úrrá, az egymással szemben álló tábornokok pedig a megváltozott körülmények között igyekeznek újrarendezni a sorokat. [...] Azoknak a kisebb nemzeteknek, amelyek a saját kezükbe akarják venni a sorsukat, nem marad más választásuk, mint kreatív merészséggel elébe menni a dolgoknak. A Huszárvágás olyan stratégiát kínál Magyarországnak, amely lehetővé teszi, hogy úgy reagáljunk a jelen nagy kihívásaira, hogy közben saját különleges erősségeinkre építünk – merész fellépéssel meglepjük a többieket, és magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést.” (részlet a kötetből)

A 18 órakor kezdődő pódiumbeszélgetést 17 órától ismét vezetett, történelmi séta előzi meg, melynek keretében az érdeklődők a Károlyi-Csekonics-palota gyönyörűen felújított belső tereit tekinthetik meg. A Károli Szabadegyetem rendezvényére a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken található jelentkezési felületen lehetséges: https://portal.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

Orbán Balázs - portré