Hallgatóink szereplése a párizsi olimpián

2024. július 26. és augusztus 11. között Párizsban rendezik meg a XXXIII. nyári olimpiai játékokat, ahol két aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező károlis hallgató is versenybe szállt.

Pigniczki Fanni, egyetemünk pszichológia szakos hallgatója 12. lett az ritmikus gimnasztikázók selejtezőjében a párizsi olimpián. Fanni karikával 32.650, labdával 32.600, buzogánnyal 30.450 szalaggal pedig 31.650 pontot szerzett. Az MTK Budapest klasszisa sportkarrierje legjobb olimpiai helyezését érte el, ugyanis a tokiói olimpián  20. volt.

Pigniczki Fanni a megmérettetést követően így nyilatkozott: „Egy nagyon kemény selejtezőn vagyok túl. Igyekeztem a legjobb tudásom szerint végigcsinálni ezt az olimpiát, voltak pontatlanságok, de összességében elégedett vagyok. Jól éreztem magam Párizsban. Amikor elkezdtem ezt a sportágat, ha valaki azt mondja, hogy két olimpiára is kijutok, valószínűleg nem veszem komolyan. Nagyon örülök, hogy mindez így alakult.”

Pigniczki FanniPigniczki Fanni

Klekner Hanga rúdugró, egyetemünk végzett pszichológia szakos hallgatója, sportpszichológiai szakpszichológus szakirányú továbbképzésünk hallgatója 25. helyen végzett a párizsi olimpián, mely sportolói karrierje első olimpiája volt. Hanga második próbálkozása 4,40 méteres magassággal  nagyon szépre sikerült, könnyedén jutott át a léc felett. Az újabb emelés után 4,55 méter magasságnál a mezőnyből még 26-an versenyben voltak. Klekner Hangának ezt a magasságot nem sikerült teljesíteni, így 440 centiméteres eredménnyel zárta az olimpiát, ezzel a 25. helyet megszerezve.

Klekner Hanga

képek forrása: MTI, Magyar Torna Szövetség

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép