Egy értékteremtő karrierutat ismerhetett meg a Károli Szabadegyetem közönsége

Szeptember 18-án egy értékteremtő és sikeres női életpályát ismerhettek meg a Károli Szabadegyetem résztvevői. Az impozáns Károlyi-Csekonics-palotában tartott rendezvényen Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója beszélt szakmai karrierjének legfontosabb állomásairól az est házigazdájával, Trócsányi László rektorral.

„Ne a siker elérésére törekedj, hanem arra, hogy az életednek legyen értelme” – hangsúlyozta Hegedüs Éva, aki immár 14 éve vezeti a Gránit Bankot, és irányítása alatt a bank az elmúlt évtized legdinamikusabban növekvő hitelintézetévé vált. 2020-ban az Év menedzserének választották, a Forbes szakértői pedig évek óta Magyarország legbefolyásosabb üzletasszonyai közé választják, immár hatodik éve vezeti ezt a ranglistát. Ő maga többször is elmondja az est folyamán, hogy nem szereti a siker szót, s habár karrierútja több mint eredményes, ő maga inkább értékteremtésként definiálja munkáját. Elmondása szerint gyermekként a tanulás és a tudás megszerzése volt számára az elsődleges cél, mert úgy vélte, hogy akik ismerik és sokat tudnak a világról, azok jobban boldogulnak az életben. Legidősebb testvérként a törődés és odafigyelés jellemezte leginkább, sokat olvasott és azért szeretett volna közgazdaságtant tanulni, hogy jobban megértse a gazdaság működését.

„Ha igazad van, küzdj érte” – foglalja össze munkafilozófiájának lényegét, mikor szakmai karrierútjának felelevenítése közben 2010-hez, a Gránit Bank  elindulásához érkezik a beszélgetés. Hegedüs Éva részletesen mesél az alapító tulajdonos, Demján Sándorral való szakmai kapcsolatáról, első találkozásukról és arról a bizalomról, melyet tőle kapott a bank digitális üzleti stratégiájának megalkotásakor. A Gránit Bank ügyfeleinek átlagéletkora 43 év, s fiókhálózat nélkül, elsősorban elektronikus csatornákon szolgáltatva működik. Kiemelte, hogy a személyesség a digitális térben is megteremthető, amely továbbra is kiemelt szempont a bank életében. 

Alapvetően még mindig egy férfiak által dominált üzleti világban tölt be vezető pozíciót, véleménye szerint azonban nem minden nőnek kell vezetőnek lennie. Ő maga szakértő munkaerőnek tartja magát, s sosem úgy keres megfelelő embert egy-egy pozícióra, hogy nő vagy férfi legyen az illető. Elmondása szerint ahhoz, hogy egy nő vezetni tudjon, nagyon sok mindennel rendelkeznie kell. Kiemelte, hogy a tudást és a vezetőt nem lehet kinevezni, az lehet vezető, akit követni tudnak. Nagy teljesítmény és sok energia szükséges a vezetéshez, ugyanakkor hozzátette, hogy ha vannak céljaink, akkor dolgozzunk érte és a belefektetett munka megtermi majd a gyümölcsét.

Az est folyamán a mesterséges intelligencia megkerülhetetlen jelenléte is szóba került, de a hitelekről, devizahitelekről is értékes ismeretterjesztő beszélgetés alakult ki. A jelenlévő hallgatók érdeklődő kérdései mellett Hegedüs Éva arról is beszélt, hogyan lehet összeegyeztetni a karriert a családi élettel, milyen fontos egy megfelelő társ megtalálása, és szó esett a Gránit Bank karitatív tevékenységeiről is.

A teljes beszélgetés ide kattintva visszanézhető.

 

Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató Károli Szabadegyetem - Hegedüs Éva - Gránit Bank elnök-vezérigazgató

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép