A rászorulókról való gondoskodás az idei Károli Közösségi Napok témája

Az őszi Károli Közösségi Napok idén október 21–25. között hívja és várja az egyetem közösségét sokszínű kulturális és szakmai programjaira, melyeknek központi témája a rászorulókról való gondoskodás.

A tréninghétre meghirdetett programok kifejezik az egyetem karainak és műhelyeinek elkötelezettségét a szükséget szenvedők támogatása, a gyengék gyámolítása mellett, illetve a közösségi napok keretében lehetővé válik, hogy oktatók és hallgatók együtt azonosítsák a szükségleteket és értelmezzék közös felelősségeiket, lehetőségeiket. A témával kapcsolatban a vonatkozó egyetemi programok ide kattintva olvashatók. (a további részletek a kari aloldalakon találhatók)

Az elméleti előadások és gyakorlati foglalkozások a rászorultság számos formáját mutatják be: a gyermekeket érintő kríziseken, a felnőttek lelki problémáin, a kapcsolati erőszakon és a szegénység számos formáján keresztül a háborúk és járványok következményein át az idősekről való gondoskodásig, a fogyatékosággal élőkig és az európai kisebbségek érdekvédelméig számos téma kerül elő – azoknak a szakembereknek, segítőknek (például lelkészeknek, pedagógusoknak, pszichológusoknak, egészségügyi és gazdasági szakembereknek, szociális munkásoknak, jogászoknak) a szerepét is hangsúlyozva, akik hivatásszerűen is részt vesznek mindezek kezelésében.

A Károli Közösségi Napok nyitórendezvénye egyetemünk KREaktív tehetségkereső versenye, melynek időpontja október 21. 10 óra, helyszíne a József Attila Színház (1134 Budapest, Váci út 63.).

 

 „Tanuljatok meg jót cselekedni! Törekedjetek igazságra, térítsétek jó útra az erőszakoskodót!
Védjétek meg az árvák igazát, képviseljétek az özvegy peres ügyét!”
(Ézs 1,17)

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép