Etikus Közgazdasági Gondolkodás és Versenyképesség konferencia

2015. október 15-én került sor a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében az Etikus Közgazdasági Gondolkodás és Versenyképesség című konferenciára Budapesten. 

Prof. Dr. Balla Péter rektor köszöntőjét követően Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, majd Domokos László, az Állami Számvevőszék elnökének előadásával kezdődött a konferencia plenáris része. Ezután külföldi vendégelőadókra került sor: Dr. Jacques Jaussaud professzor, a franciaországi Pau-i Egyetem oktatója, és Dr. Johan Graafland, a hollandiai Tilburgi Egyetem közgazdász és teológus professzora osztották meg nézeteiket a gazdaság és a jog viszonyáról.

A plenáris rész kerekasztal beszélgetéssel zárult Dr. Halmai Péter professzor (Pannon Egyetem), Dr. Lentner Csaba professzor (Nemzeti Közszolgálati Egyetem), Dr. Miskolczi Bodnár Péter professzor (Károli Egyetem), Dr. Zéman Zoltán professzor (Szent István Egyetem), valamint Dr. Zsengellér József professzor (Károli Gáspár Református Egyetem) részvételével. A délután folyamán 6 szekció keretében nyílt lehetőség a tudományos eredmények bemutatása mellett a magas színvonalú szakmai párbeszédre.

A komoly szakmai érdeklődést kiváltó konferenciával a Károli Gáspár Református Egyetem hosszú távú célja, hogy az etika, a gazdaság és a jog összetett viszonyrendszeréről a hazai és a nemzetközi tapasztalatokat feltáró, nemzetközi konferenciasorozatot indítson el. A rendezvényről konferencia-absztrakt készül.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép