Elhunyt Dr. Kálmán Attila

Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy életének 77. esztendejében elhunyt Dr. Kálmán Attila, a Dunántúli Református Egyházkerület egykori főgondnoka, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának volt világi elnöke, a Pápai és Tatai Református Gimnázium volt igazgatója. Temetéséről később történik intézkedés.

Államtitkárként aktívan részt vett Egyetemünk 1993-as megalapításának előkészületeiben és a kezdetektől fogva támogatta az intézmény létrejöttét. Nagy szerepe volt a Nagykőrösi és Dunamelléki Református Hittanoktató és Tanítóképző Főiskola újraindításában és önálló intézménnyé válásában. Dr. Kálmán Attilának a Károli Gáspár Református Egyetem létrejöttében játszott meghatározó szerepéért a Szenátus az Egyetem legmagasabb kitüntetését, a Pro Universitate Díjat adományozta.

Kálmán Attila (1938) évtizedekig matematika–fizika szakos tanárként dolgozott. 1990-ben Tata országgyűlési képviselőjévé választották, majd 1991 és 1994 között művelődési és közoktatási államtitkárként szerepet vállalt az 1950-es években államosított egyházi iskolák visszaszolgáltatásában és a nemzeti alaptanterv előkészítésében. 1994-ben a Pápai Református Gimnázium igazgatója lett. 2005-ben visszatért Tatára, ahol a pápai iskola kihelyezett, később önállósult intézményét, a Tatai Református Gimnáziumot vezette 2011-ig. 1990-től 2002-ig dunántúli főgondnok, 1997-től hat éven át a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke.

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések