Elhunyt Dr. Kálmán Attila

Mély fájdalommal értesültünk arról, hogy életének 77. esztendejében elhunyt Dr. Kálmán Attila, a Dunántúli Református Egyházkerület egykori főgondnoka, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának volt világi elnöke, a Pápai és Tatai Református Gimnázium volt igazgatója. Temetéséről később történik intézkedés.

Államtitkárként aktívan részt vett Egyetemünk 1993-as megalapításának előkészületeiben és a kezdetektől fogva támogatta az intézmény létrejöttét. Nagy szerepe volt a Nagykőrösi és Dunamelléki Református Hittanoktató és Tanítóképző Főiskola újraindításában és önálló intézménnyé válásában. Dr. Kálmán Attilának a Károli Gáspár Református Egyetem létrejöttében játszott meghatározó szerepéért a Szenátus az Egyetem legmagasabb kitüntetését, a Pro Universitate Díjat adományozta.

Kálmán Attila (1938) évtizedekig matematika–fizika szakos tanárként dolgozott. 1990-ben Tata országgyűlési képviselőjévé választották, majd 1991 és 1994 között művelődési és közoktatási államtitkárként szerepet vállalt az 1950-es években államosított egyházi iskolák visszaszolgáltatásában és a nemzeti alaptanterv előkészítésében. 1994-ben a Pápai Református Gimnázium igazgatója lett. 2005-ben visszatért Tatára, ahol a pápai iskola kihelyezett, később önállósult intézményét, a Tatai Református Gimnáziumot vezette 2011-ig. 1990-től 2002-ig dunántúli főgondnok, 1997-től hat éven át a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép