Teltházas volt a Károli Quiznight

Hol található a Rektori Hivatal? Meddig tartott a 100 éves háború? A bölcsészhallgatóknak ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kellett választ adniuk a 2016. március 10-én, a Lónyay utcai Starter Pubban. A szórakozóhely zsúfolásig megtelt károlis hallgatókkal, akik az első alkalommal megrendezett Károli Quiznight rendezvényen mérhették össze tudásukat.

Az első Károli Quiznight szervezői bebizonyították, hogy a szórakozás adhat kulturális élményt, pontosabban lehet úgy is szórakozni, hogy még tanulunk is és közben formálódik a gondolkodásmódunk.

A kvízesten a PR-marketing csoport viszont a kérdezőket faggatta, akik szívesen osztották meg a szervezés hátterét. Az ötlet egy egyetemen kívüli esemény alapján fogalmazódott meg, ahol hasonló programon kellett az egyetemistáknak választ adni különféle kérdésekre. A BTK HÖK arra gondolt, miért ne lehetne egy ugyanilyen programot szervezni a károlis hallgatóknak, hiszen a szórakozás és a tanulás összekapcsolása minden intézményben hatékonyan működhet.

Mintegy 65 bölcsészhallgató 4-6 fős csapatokban mérhette össze tudását. A kérdéseket igyekeztek úgy összeállítani, hogy egyik tudományterület hallgatói se érezzék magukat kirekesztettnek, a 45 kérdés között szerepelt pszichológiai, történettudományi, kommunikációs, pedagógiai és nyelvészeti témájú is. 

A versenyt végül a "Fél 10kor a sulinál" csapat nyerte, amely vegyesen pszichológia, történelem és magyar szakos hallgatókból állt össze. A Quiznight nyertesei ajándék kávéjegyeket és csokoládét kaptak győzelmükért. 

A nyeremény azonban közös: az este folyamán jó példáját láthattuk annak, hogy egy közösségi élményt adó program egyszerre lehet nívós, szakmai és szórakoztató Reméljük, a Károli Quiznight hagyományteremtő kezdeményezés lesz az egyetemünk életében.