Szeretethíd – Jobb adni, mint kapni

Rohanó társadalmunkban egyre jobban felerősödik az emberi önzés, a követelőzés, igényeink minél szélesebb körű kielégítése. Sokan gondolják ezzel együtt, hogy az önzetlenség csak magas pénzadomány felajánlásával valósulhat meg, így valójában sokan nem tudnak segíteni a rászorulókon, mert nem képesek nagy összegeket áldozni jótékonykodásra, ahogy ezt a híres emberek teszik. 

A Károli csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely épp ellenkezően gondolkodik a segítségnyújtásról, a Szeretethíd arról szól, hogy nem kell óriási tetteket végrehajtanunk azért, hogy másokon valóban segíthessünk. Korunk másik betegsége, hogy az önkéntes segítségadás kevésbé vonzó, mert nincs hírértéke, nem lehet „kirakni a kirakatba”. Mégis nagyon sokszor épp erre az önkéntességre lenne szükség, hiszen minden korban igaz az, ami a Református Szeretetszolgálat jelmondata is egyben: jobb adni, mint kapni. A Szeretethíd olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy valamilyen fogyatékossággal élő, határon innen vagy túlról.

A program célja, hogy közösen tegyünk egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért és a teremtett világért. A szervezők szeretnék, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportok szociális, fejlesztési és ökológiai területen valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek. A Szeretethíd akciót 2016. május 20. és 21. között rendezik meg az egész Kárpát-medence területén.

Egyetemünk szívesen vesz részt ebben az akcióban, s hogy jelenlétünk hatékonyabb és szervezettebb legyen, szeretnénk felderíteni, hogy a Károli hallgatói hogyan képzelnék el az önkéntes segítségnyújtást. E célból összeállítottunk egy űrlapot és arra kérünk mindenkit, aki szívesen részt venne ezen a segítségnyújtó akción, hogy az alábbi linkre kattintva küldje el válaszát, amelyből kiderül, hogy milyen módon segítene másokon: http://bit.ly/1VIIzz9