Megjelent a HIT 2019 konferencia kétkötetes kiadványa

A Reformáció Öröksége Műhely gondozásában megjelenő Reformáció Öröksége sorozat harmadik eleme a HIT (Hagyomány-Identitás-Történelem) 2019-es konferenciájának előadásait tartalmazó kétkötetes kiadvány.
A HIT mára a legjelentősebb kárpát-medencei református egyháztörténeti tanácskozás-sorozattá nőtte ki magát. Ezt az a tény is jelzi, hogy a Kiss Réka és Lányi Gábor által szerkesztett konferencia-kiadványban 51 szerző szerepel, akik két kötetet és több mint 800 oldalt töltöttek meg a legfrissebb kutatási eredményekkel.
A századik évfordulóra való tekintettel külön szekció foglalkozott a kárpát-medencei magyar reformátusság trianoni szétszakításával, de a kötetben szerepelnek a 17-19. századi lelkészi műveltséggel, az 1618-1619-es dodrechti zsinat magyarországi hatástörténetével és a szocializmus alatti kulturális ellenállás kérdésével foglalkozó fejezetek is.
A Reformáció Öröksége Műhely és a Hittudományi Kar Egyháztörténeti Intézete által szervezett HIT 2020 konferenciát a koronavírus-járvány miatt sajnos nem lehet megrendezni, de reményeink szerint a tavalyi tanácskozás kötete és a frissen elindult HIT Talk podcast-sorozata legalább részben pótolja az elmaradt tanácskozást.
A kiadvány két kötete itt érhető el:
 1. kötet
 2. kötet

 

Közzétéve: 2020.10.21.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép