Általános információk

Időpont: 2022. július 3-9.

Jelentkezési határidő: 2022. június 10.

Szervező: Károli Gáspár Református Egyetem – Szegedi Tudományegyetem

Nyelv: Angol

Jelentkezők: hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók a világ bármely egyeteméről

Részvételi díj: 150 EUR + utazás egyénileg

A KRE és az SZTE hallgatói közül az első 25-25 jelentkező számára a szakmai programon történő részvétel ingyenes.

Kredit: 3 ETCS

A programon történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az alábbi oldalon lehetséges: www.kre.hu/summer-university/registration

További kérdés esetén kérjük, hogy az alábbi e-mail címen érdeklődjön: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A program leírása:

A Károli Gáspár Református Egyetem a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben „Society, state and culture in Central Europe” címmel társadalomtudományi nyári egyetemet szervez közép-európai fiatalok számára.

Az ötnapos, angol nyelvű – Szegeden és Budapesten megrendezésre kerülő – nyári egyetem hallgatói előadásokon és pódiumbeszélgetéseken vehetnek részt, amelyek során hazai és külföldi előadók folytatnak széleskörű eszmecserét:

  • A társadalom és az állam kapcsolatának sajátos jellemzőiről, továbbá azon – állami, egyházi, társadalmi – szervezetek szerepéről, amelyek e kapcsolat kialakításában és fenntartásában, valamint társadalmi feladatok végrehajtásában közreműködnek;
  • Közép-Európa társadalmainak kulturális sokszínűségéről, valamint a kulturális identitás és a közép-európai kulturális örökség állami védelméről, illetve szerepéről a régió társadalmaiban.

Továbbá a nyári egyetem hallgatói a pódiumbeszélgetésekhez csatlakozva hallgatói referátumokat készítenek, ezzel nyitva lehetőséget a beszélgetések közös folytatására, a program tematikájához kapcsolódó vitára.

A nyári egyetem keretében a résztvevők egyúttal megismerkedhetnek hazánk kultúrájával, a főváros és a napfény dél-alföldi városa: Szeged nevezetességeivel, továbbá látogatást tehetnek Magyarország egyik legjelentősebb szabadtéri kiállító és emlékhelyén, az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

A nyári egyetem részletes, angol nyelvű programja elérhető itt: www.kre.hu/summer-university/programme

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

Galéria

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések