Asszonyi Eszter sajtófotó-díjat kapott

Hírfotó kategóriában első helyezett lett és különdíjat is kapott a HVG-ben megjelent fotójáért Asszonyi Eszter a Magyar Újságírók Országos Szövetségének sajtófotó pályázatán. A Károli-egyetem diákja visszatérő önkéntese a Csillagpont református ifjúsági találkozó fotós csapatának, képeivel rendszeresen találkozhatnak a reformatus.hu-n és a Reformátusok Lapjában is.

Asszonyi Eszter (fotó: Dimény András)

Harminchatodik alkalommal díjazta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a legjobb magyar sajtófotókat. Móricz-Sabján Simon, a Világgazdaság fotóriportere nyerte Borsosék című anyagával idén a legkiemelkedőbb teljesítményért járó MÚOSZ-nagydíjat, az André Kertész Nagydíjat pedig Mónus Márton kapta A krízisautó éjszakája című sorozatáért, amely a Menhely Alapítvány munkájáról készült – derült ki a január 29-i eredményhirdetésen.

A MÚOSZ által kiírt Magyar Sajtófotó Pályázatra idén 247-en pályáztak sikeresen 2260 munkával; a nemzetközi zsűri összesen 6302 képet tekintett meg. 14 kategóriában hirdettek eredményt, díjazták a legjobb hír- és eseményfotókat, képriportokat, portrékat, emellett a mindennapi élet, a művészet, a sport, a természet és tudomány, valamint a társadalomábrázolás kategóriákba sorolt egyedi képeket és fotósorozatokat. Emellett nagydíjakat, különdíjakat és dicséreteket is osztottak.

A hír- és eseményfotó első díját, valamint az Escher Károly-díjat – a legjobb Magyarországon készült hírképért járó különdíjat – Asszonyi Eszter, a HVG külső munkatársa kapta Megemlékezés című fotójáért. A kép a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak és tanárainak egy évvel ezelőtti tragikus olaszországi buszbalesete utáni megemlékezésekről készült. „A szüleim tanárok, sok iskolai kirándulással a hátuk mögött és van egy öcsém, aki a hétvégén hazaért a sítáborból" – mint kiderült, a fiatal fotós erre gondolt a kép készítésekor.

Megemlékezés – Asszonyi Eszter díjnyertes fotója a HVG-nek készült

„Azt érzem, hogy ebben az életben huszonegyévesen is rengeteg jót kaptam már, s előttem még az annyi minden. Addig is, itt az ideje visszaforgatni, ahogy a mellékelt ábra mutatja" – osztotta meg érzéseit közösségi oldalán Asszonyi Eszter a díjátadó után. A Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció szakos diákja, visszatérő önkéntese a Csillagpont református ifjúsági találkozó fotós csapatának, képeivel rendszeresen találkozhatnak a reformatus.hu-n és a Reformátusok Lapjában is. A felvidéki fotós egyébként a tavalyi szlovákiai sajtófotó-pályázaton dicséretet kapott. Gratulálunk!

Forrás: reformatus.hu, Feke György

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép