Negyedszerre is bajnok a Károli női röplabda csapata

2019. április 14-én, vasárnap rendezték meg a Budapesti Egyetemi- Főiskolai Röplabda Bajnokság női ágának a döntőjét, ahova Egyetemünk röplabdás lánycsapata tabellavezetőként jutott be.

A négyes döntőbe a Károlisok mellett a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE)  és a Semmelweis Egyetem (SE) lányai jutottak még be és a tét nem volt kisebb, mint a bajnoki cím.

A döntő mérkőzését az orvosi egyetem csapatával vívták a mieink. A mérkőzésről a csapat edzője, Berecz Lajos így nyilatkozott: „A másik ágon a SOTE került a döntőbe, így ellenük játszottunk a második mérkőzést. Körülbelül a szett közepétől találtunk rá saját ritmusunkra, így -7 pontos hátrányunkat csak kozmetikázni tudtuk, ezért az első szettet elveszítettük. A második szettben is a SOTE kezdett jobban, de lányainkra nem csak ezen a meccsen, de egész évben jellemző volt, hogy hatalmas akarat és küzdő szellem van bennük, így nem ijednek meg egy-egy kritikusabb szituációban. Sikerült szoros végjátékot kialakítani, amit a magunk javára fordítottunk. A harmadik szettben a mi akaratunk érvényesült, nyitásaink erőteljesebbek lettek, blokkba is szépen összeálltak a lányok és a mezőnymunka is rendben volt, így ez a szett is meglett. A negyedik szett kicsit az idegek csatája is volt: mindkét csapat elfáradt, hullámzóbb lett a játék. A szett közepén volt egy kisebb hullámvölgyünk, amiből sikerült kilábalni és az öt mérkőzéslabdából a háromból pontot szereznünk, amellyel el is dőlt a mérkőzés.
Egy nagyon jó SOTE csapatot győztünk le, akiknél a lelkesedést külön kiemelném, de küzdeni akarásban és sportszerűségben is jeleskedtek. Saját csapatomnak gratulálok az egész éves teljesítményükhöz. Az első évem volt a csapat mellett, nagyon jó csapategységgel találkoztam és ez a döntő szituációkban többször is a mi javunkra tudta fordítani a mérkőzés állását.”

A keret: Mihajlovic Marina, Stampf Georgina (C),Fehér Zsófia, Nyáry Gitta, Trásy Zsuzsanna, Páli Petra, Kalotai Zsófia, Lőrincz Izabella, Gedeon Lili.

Gratulálunk a lányoknak az újabb sikeres szezonhoz és bajnoki címhez!

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép