Negyedszerre is bajnok a Károli női röplabda csapata

2019. április 14-én, vasárnap rendezték meg a Budapesti Egyetemi- Főiskolai Röplabda Bajnokság női ágának a döntőjét, ahova Egyetemünk röplabdás lánycsapata tabellavezetőként jutott be.

A négyes döntőbe a Károlisok mellett a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE)  és a Semmelweis Egyetem (SE) lányai jutottak még be és a tét nem volt kisebb, mint a bajnoki cím.

A döntő mérkőzését az orvosi egyetem csapatával vívták a mieink. A mérkőzésről a csapat edzője, Berecz Lajos így nyilatkozott: „A másik ágon a SOTE került a döntőbe, így ellenük játszottunk a második mérkőzést. Körülbelül a szett közepétől találtunk rá saját ritmusunkra, így -7 pontos hátrányunkat csak kozmetikázni tudtuk, ezért az első szettet elveszítettük. A második szettben is a SOTE kezdett jobban, de lányainkra nem csak ezen a meccsen, de egész évben jellemző volt, hogy hatalmas akarat és küzdő szellem van bennük, így nem ijednek meg egy-egy kritikusabb szituációban. Sikerült szoros végjátékot kialakítani, amit a magunk javára fordítottunk. A harmadik szettben a mi akaratunk érvényesült, nyitásaink erőteljesebbek lettek, blokkba is szépen összeálltak a lányok és a mezőnymunka is rendben volt, így ez a szett is meglett. A negyedik szett kicsit az idegek csatája is volt: mindkét csapat elfáradt, hullámzóbb lett a játék. A szett közepén volt egy kisebb hullámvölgyünk, amiből sikerült kilábalni és az öt mérkőzéslabdából a háromból pontot szereznünk, amellyel el is dőlt a mérkőzés.
Egy nagyon jó SOTE csapatot győztünk le, akiknél a lelkesedést külön kiemelném, de küzdeni akarásban és sportszerűségben is jeleskedtek. Saját csapatomnak gratulálok az egész éves teljesítményükhöz. Az első évem volt a csapat mellett, nagyon jó csapategységgel találkoztam és ez a döntő szituációkban többször is a mi javunkra tudta fordítani a mérkőzés állását.”

A keret: Mihajlovic Marina, Stampf Georgina (C),Fehér Zsófia, Nyáry Gitta, Trásy Zsuzsanna, Páli Petra, Kalotai Zsófia, Lőrincz Izabella, Gedeon Lili.

Gratulálunk a lányoknak az újabb sikeres szezonhoz és bajnoki címhez!

Közösségi Média

Közösségi média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

 

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések