Körbevesz – Egyetemünk az idei Csillagponton

Körbevesz – ezt a mottót választották az idei Csillagpont református ifjúsági találkozói szervezői a fesztiválhoz, amely idén Debrecenben került megrendezésre július 23-27. között. A rendezvény, amelynek központi témája a közösség, a főelőadások mellett több mint 100 kulturális, közéleti, tudományos, pszichológiai, zenei és sportprogrammal várta a 14 és 35 év közötti Kárpát-medencei református fiatalokat. A korábbi alkalmakhoz hasonlóan Egyetemünk idén is képviseltette magát a Debrecenben zajló ifjúsági találkozón.

Aki ellátogatott a debreceni Agrártudományi Centrumba, több helyszínen vagy program keretén belül is találkozhatott Egyetemünkkel. Az Egyház és Társadalom Kutatóintézet Ökogyülekezeti Kutatóműhelye szórakoztató, egyben szemléletformáló programokra várta a résztvevőket: népszerű szabadulóládájuk mellett társasjátékokkal, egyéni kvízekkel, izgalmas „keresgélős játékkal”, valamint a szépítkezés, alkotás iránt érdeklődők részére „kence konyhával” is készültek az idei fesztiválon. A természettudományok iránt fogékony résztvevők biológiai és kémiai kísérleteken, valamint ismeretterjesztő előadásokon keresztül tájékozódhattak a megújuló energia és a fenntartható fejlődés témaköréről. A programok mellett az Ökogyülekezeti Kutatóműhely a fesztivál környezetterhelésének minimalizálásában is segítette a szervezőket.

Kép forrása: Csillagpont facebook oldal

Az Egyház és Társadalom Kutatóintézet RefCOO – a Református Művelődésért Kutatóműhelye is jelen volt a fesztiválon, számos színes programmal várták az érdeklődőket. Első alkalommal volt megtekinthető az „Isten a XXI. században” fotópályázat nyertes alkotásaiból álló kiállítás, emellett a Marslakók, egy KONFESZT különkiadás és a Károli Históriás Vitaest keretein belül egyes tudományterületek elismert szaktekintélyei segítségével ismerkedhettek meg az érdeklődők a tudomány mai kérdéseivel.

A református felsőoktatási intézmények hallgatói, többek közt Egyetemünk Hittudományi Karának hallgatói a TeolPont sátorban számos programmal, pl.: társasjátékokkal, táskafestéssel és tudományos előadásokkal várták az érdeklődőket.

A Lehetőségek Piacán Egyetemünk képzéskínálatát egy intézményi stand segítségével népszerűsítettük, ahol a résztvevők egy, a Károliról szóló kvízjátékon vehettek részt,”Amit ma megtehetsz” táblánkról önmaguk, a közösség vagy a világ felé egy feladatot választhattak, vagy akár „útravaló igét” is húzhattak maguknak.

 

* A borítókép forrása Csillagpont Facebook oldal.

 

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép