V4 Green Universities nemzetközi konferencia és workshop

A Károli Gáspár Református Egyetem elkötelezett  a fenntarthatósági célok megvalósításában, ezért több magyar felsőoktatási intézményhez hasonlóan  megméretteti magát az egyetemek fenntarthatósági erőfeszítéseit mérő programban. Az Universitas Indonesia (Indonéz Egyetem, UI) által 2010-ben kezdeményezett egyetemi világrangsor, UI GreenMetric  mára a világ első és egyetlen, fenntarthatóságról szóló egyetemi rangsora. Online felmérés alapján ábrázolja az egyetemek fenntarthatósági irányelveit és programjait világszerte.

A rangsorhoz kapcsolódva 2020. szeptember 22-én a V4 Green Universities (V4GU) projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával nemzetközi konferenciát szervez, melynek fő témája a klímaváltozás elleni harc, a tudatos energia- és vízgazdálkodás, a hulladék újrahasznosítás és környezetbarát közlekedés és szállítmányozás.

Többek között olyan, a V4GU partnerei között szereplő európai egyetemek mutatják be legújabb kutatásaikat, akik elkötelezettek a fenntartható fejlődés iránt:

Czech University of Life Sciences Prague, Csehország
The Slovak University of Agriculture in Nitra, Szlovákia
University of Kragujevac, Szerbia
Ukrainian National Forestry University, Ukrajna
Pécsi Tudományegyetem, Magyarország

A Green Workshop szekcióban a Teremtésvédelmi Műhely munkatársa bemutatja a Károli Egyetem zöldítési törekvéseit, az elért eredményeket és jövőbeli terveket.

Időpont: 2020. szeptember 22. 9:40-15:20

Helyszín: Microsoft Teams

A konferencia nyelve: angol

Regisztrálni szeptember 18-ig van lehetőség az alábbi linken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvahWzRaN3wEjym9yNIr8CuzNr5oKYn8P7NOrdgyx7jrel_g/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

A konferencia programja letölthető innen: https://zoldegyetem.pte.hu/sites/zoldegyetem.pte.hu/files/sajto/v4gu_conference_final.pdf

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép