"Te zöldítheted az Európa-bajnokságot!"

Ötletversenyt hirdetnek a fenntarthatóság iránt érdeklődő diákok, egyetemisták, fiatal munkavállalók, innovátorok részére. Olyan innovatív projektjavaslatokat várnak, amelyek segíthetnek csökkenteni a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság, valamint kísérőrendezvényeinek karbonlábnyomát. A verseny célja az első hazai zöld sportesemény megvalósítása.

Hogy miben lehet gondolkodni?

  • Olyan kezdeményezésekben vagy üzletimodell innovációkban, amelyek segítenek zöldíteni Magyarország történetének első férfi kézilabda Európa-bajnokságát és a köré épülő fesztivált.
  • Olyan megoldásokban, amelyek csökkentik a fesztivál és az Európa-bajnokság alatt keletkező hulladékot.
  • Olyan ötletekben, amelyek a catering eszközök logisztikai rendszerének hatékony és innovatív használatát segítik.
  • Olyan projektekben, amelyek csökkentik a fesztivál energiafogyasztását.
  • Környezettudatos szemléletformáló projektekben.

 

Olyan 2-5 fős középiskolásokból, főiskolásokból vagy egyetemistákból álló csapatok jelentkezését várják, akiknek olyan ötletük van, amely segíthet a torna zöldítésében és ezt az ötletet szeretnék is megvalósítani. Nem feltétel, hogy szakirányú intézmény tanulói vagy hallgatói legyenek a csapatok tagjai, a pályázat mindenki számára nyitott.

Jelentkezési határidő: 2021. március 22.

A jelentkezési lap kitöltését követően az alábbi email címre kell megküldeni:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Díjazás

Érdemes jelentkezni, hiszen az első helyezett ötletét megvalósítják a szervezés során, illetve további különdíjakat is kiosztanak:

  • automatikus felvétel a Klímainnovációs Közösség egyik „greentech” startup
  • programjába, ingyenes üzletfejlesztési mentoring képzéssel;
  • napijegyek az Európa-bajnokság mérkőzéseire;
  • a MOJO által felajánlott, limitált kiadású WGSM-fülhallgatók;
  • és még sok-sok meglepetés.

 

Még nincs ötleted, vagy van, de nem forrott ki teljesen? Esetleg csapattársakat keresel?

Egy szakmai workshop keretében online ötletbörzét szerveznek március 10-én 17 órától, ahol hasonló érdeklődésű résztvevőkkel akár csapatot is lehet alakítani. Az eseményen megtudhatják az érdeklődők, melyek a legnagyobb kihívások egy sportesemény zöldítésekor és szervezésekor, inspirációkat kaphatnak saját ötleteik kiteljesítésére, illetve tippeket adnak arra, hogyan lehet hozzájárulni a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság zöldebbé tételéhez. Regisztráció: https://www.facebook.com/events/752217915688656

 

További részletek a versenyről itt: https://www.watchgamesseemore.hu/rajongo/detailed/do-more-idea-competition