Már csak néhány napig lehet jelentkezni a KIDA képzéseire

A Károli Interdiszciplináris Akadémia (röviden: KIDA) egyedülálló tehetségprogramjára már csak pár napig lehet jelentkezni: május 27. 12 óráig.

A KIDA Prof. Dr. Trócsányi László rektor rektori programjának egyik kiemelt célkitűzéseként létrehozott tehetséggondozói műhelye, amelynek feladata a tehetséges hallgatók felkarolása és támogatása. A KIDA a Károli-egyetem szellemiségén és az universitas egyetemességén alapszik, s a 2022/2023. tanévben kezdi meg működését.

Az alábbi videóban Prof. Dr. Trócsányi László rektor, az akadémia megálmodója, illetve a KIDA képzési műhelyeinek műhelyvezetői buzdítanak jelentkezésre minden károlis hallgatót, kiemelve a tehetséggondozói műhely egyedülálló programjait, az akadémia által kínált nemzetközi kapcsolatrendszer kiépítésének életre szóló befektetési lehetőségeit.

A Károli Interdiszciplináris Akadémiáról a legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaltuk össze:

Milyen formában fog működni a KIDA?
A KIDA négy képzési műhelyben kezdi meg működését:

  1. Diaszpóra és kisebbségek;
  2. Európa helye a világban;
  3. CSAK a gyermek – család és gyermekvédelem;
  4. RETRO – Református emlékezet, tradíció, önazonosság.


Hogyan fog működni a KIDA?
Délutánonként és esténként lesznek foglalkozások (heti két-három alkalommal), amiket kiváló műhelyvezetők és tanárok vezetnek majd. A programokat konferenciák és vendégelőadók színesítik, amelyekben a felvételt nyert hallgatók aktív közreműködésére is számítunk.

Hol fog működni a KIDA?
Budapest belvárosában, a Magyar Nemzeti Múzeum szomszédságában: 1088. Budapest, Múzeum utca 5.

Kiket várunk a KIDA kötelékébe?
Olyan alapképzésben, osztatlan képzésben vagy mesterképzésben részt vevő károlis hallgatók jelentkezését várjuk, akik a jövőért felelős értelmiségiként részt kívánnak vállalni a jövő alakításában, elkötelezett egyénként felelősséget éreznek Magyarországért, és az aktuális társadalmi kérdések megvitatására nyitottságot mutatnak.

Mit ajánl és mit vár el a KIDA a hallgatóktól?
A KIDA a többnézőpontúság elsajátítását kínálja kitűnő, fiatal mentorok révén, valamint KIDA kiválósági ösztöndíjat havi 100.000,- Ft összegben, évente tíz hónapon keresztül (kivéve kollégisták esetén – további információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), használható és értékesíthető tudást, ismert hazai és nemzetközi szakértőket, és elsőrangú kapcsolati hálót.

A hallgatóktól a kijelölt feladatok példás elvégzését, a foglalkozásokon való részvételt és a műhely életében való aktív közreműködést várjuk el, és azt, hogy vállalják: a következő két tanévben is egyetemünk hallgatói lesznek.

Mi a jelentkezés módja és a jelentkezési határidő? A jelentkezés az elektronikus jelentkezési űrlap kitöltésével és a mellékletek feltöltésével lehetséges 2022. május 27. 12:00-ig a Neptun egységes tanulmányi rendszerben.
A felvételi második fordulója egy személyes elbeszélgetésből áll.

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; www.kre.hu/KIDA

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép