Második előadásával várja az érdeklődőket a Károli Szabadegyetem

Folytatódik a Károli Gáspár Református Egyetem ismeretterjesztő előadássorozata, a Károli Szabadegyetem. A hiánypótló rendezvénysorozat közérthető, tudományos és egyben aktuális témákkal foglalkozó előadással és pódiumbeszélgetéssel várja a Károli Közösség tagjain túl mindazon érdeklődőket, akik nyitottak a világra és a mindennapi életüket átszövő kérdések mélyebb megértésére vágynak.

A havonta egy alkalommal jelentkező rendezvénysorozat második eseményének meghívott vendége Dr. Pintér Sándor belügyminiszter, aki A Belügyminisztérium működése békében, pandémiában és háborúban címmel tart előadást, majd az előadást pódiumbeszélgetés követi a témában.

Időpontja: 2022. június 23., csütörtök este 18 óra
Házigazda és beszélgetőpartner: Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő
Helyszín: Károlyi-Csekonics-palota, Aula (1088 Budapest, Reviczky utca 6.)

Az ismeretterjesztő előadás előtt, regisztrált vendégeink számára vezetett történelmi séta lehetőségét is biztosítja az egyetem az előadás helyszínén, a Károlyi-Csekonics-palotában. Amennyiben részt kíván venni az épületbejáráson, kérjük a regisztráció során jelezze.

A Károli Szabadegyetem második eseményére az alábbi linken regisztrálhat:

http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

Jelentkezési határidő: 2022. június 22. 24 óra

A május végén elindult rendezvénysorozat előadásairól azon érdeklődők sem maradnak le, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, hiszen az előadásokat rögzítjük, és a későbbiekben az egyetem online felületén és a közösségi médiában is elérhetők lesznek.

Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere, jogász.
1948-ban Budapesten született, egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán kezdte, 1978-ban a Rendőrtiszti Főiskolán, majd 1986-ban az ELTE jogtudományi karán diplomázott.

1972-ben rendőrségi szolgálatba lépett, Zuglóban volt segédnyomozó. 1988-tól a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályvezetője, 1990-től a megyei főkapitány közbiztonsági helyettese. 1991 márciusától Budapest rendőrfőkapitánya, 1991–1996 között országos rendőrfőkapitány. 1991-ben vezérőrnaggyá, 1993-ban altábornaggyá léptették elő. 1994-ben munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje csillaggal tüntették ki. 1996 végén nyugdíjba vonult, ezt követően 1997-től az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója, s az igazgatóság tagja volt.

1998-ban Orbán Viktor miniszterelnök meghívta kormányába, így 1998-2002 között a Belügyminisztériumot irányította, mely pozíciót 2010-től ismételten elvállalta, és három egymást követő ciklus után 2022-től immáron ötödik alkalommal tölti be Magyarország belügyminiszteri tisztségét.

 

A Károli Szabadegyetem első előadásáról bővebben ide kattintva olvashatnak.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép