Ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel egyetemünk női strandkézilabda csapata

2022. július 13-án a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében lezajlott az idei országos strandkézilabda MEFOB a sukorói szabadstrandon az EFOTT Fesztivál keretein belül. A férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Testnevelési Egyetem és a Károli nevezett, a nőknél pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Testnevelési Egyetem és címvédőként egyetemünk.

A bajnokságot a férfi mérkőzések nyitották meg, ahol a csapatok két hármas csoportban mérkőztek meg egymással. A károlis fiúk az első mérkőzésüket 2-0 arányban elvesztették a kecskemétiek ellen, azonban ez nem akadályozta meg a csapatot, hogy a Debrecen és az egri alakulat ellen is sikeresen szerepeljen, így másodikként jutottak tovább a csoportból. Az elődöntőben a TE fiaival szemben sajnos nem sikerült kiharcolni egy újabb győzelmet, így a bronzért küzdhettek a Károlisok. A harmadik helyért folyó párharcában azonban lehetőséget kaptak a revánsra az NJE ellen, ami szoros küzdelemben, végül szétlövéssel abszolváltak, így a bronzérem kerülhetett a nyakukba.

 

A férfi bajnokság után vette kezdetét a női ág, ahol az első fordulóban a károlis lányok a Testnevelési Egyetemmel találkoztak. A második mérkőzésre a BME ellen került sort, ahol a meccs elején az ellenfél el tudott húzni több ponttal is, de aztán a mieink hamar felvették a ritmust és egyenlítettek, majd átvettek a vezetést és megnyerték a szettet. A második játékrészben azonban lehengerlő játékkal teljes győzelmet arattak a műszaki egyetem fölött. Az utolsó mérkőzésre, a debreceniek ellen visszalépés miatt nem kerülhetett sor, így a KRE szettveszteség nélkül zsinórban negyedszer, összességében ötödik alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára, amivel egyúttal kvalifikálta magát a jövő évi Egyetemek Európa Bajnokságára. Továbbá az országos bajnoksággal párhuzamosan idén is lezajlott a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Strandkézilabda Bajnokság a BEFS rendezésében, amit szintén megnyert a Károli női csapat, igy a lányok dupla sikernek örülhettek.

Gratulálunk a csapatnak és sok sikert kívánunk Nekik jövő hétre, hiszen az eddigi legnagyobb megmérettetés vár rájuk, az Európai Egyetemi Játékok. A lengyelországi Lodzban zajló versenyen majd nemcsak intézményünket, hanem a strandkézilabda sportágban egyedüli női magyar csapatként Magyarországot is képviselni fogják.


 A keret (balról jobbra, fentről lefelé): Doszpoth Zsuzsanna, Berkesi Dóra, Hársfalvi Zsófia, Tallér Zsófi, Timár Petra,
Vásárhely Réka, Lovász Brigitta, Vajda Luca.
Edzőjük: Kuhn Márton

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép