Sport és közösség – egyetemi sportnap a Károli Közösségi Napokon

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a Károli Közösségi Napok keretében az egyetemi sportnap október 25-én. Az összegyetemi sportnapnak az FTC Népligeti Sportközpontja adott otthont, hiszen intézményünk még 2022. június 27-én együttműködési megállapodást írt alá hat fővárosi sportegyesülettel, köztük a Ferencvárosi Torna Clubbal a Károli-egyetem sportéletének fejlesztése érdekében, így a Sportközpont használatával egy helyszínen, számos sportágban kipróbálhatták magukat hallgatóink és munkavállalóink. Az első összegyetemi sportnapot a Károli Sportiroda csapata szervezte.

Prof. Dr. Trócsányi László rektor a sportnap megnyitója során kiemelte, hogy a sport nem csupán a test és a szellem egyensúlyát segíti elő, hanem közösségteremtő erővel is bír, így egyetemünk polgárai számára nélkülözhetetlen. Ahogy az őszi Károli Közösségi Napok egész héten a közösségteremtés témakörét járja körül, úgy kifejezetten a sportnap is azért szerveződött, hogy közelebb hozza az egyes karok hallgatóit, munkavállalóit a sport közösségteremtő ereje által. Rektor úr megnyitója után Káposztás Gábor vezető egyetemi lelkész, a Károli Egyetemi Lelkészség képviseletében mondott pár bátorító szót a Szentírás fényében a közösség és a sport erejéről.

A rendezvény házigazdája Gundel Takács Gábor sportriporter volt. A rendezvényen országosan elismert sztársportolókkal is találkozhattak a résztvevők: Kenderesi Tamás olimpiai bronz- valamint Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszóval és Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázóval is összefuthattak mindazok, akik kilátogattak a helyszínre. A sportnapon Szabó András "Csuti" sportkedvelő influenszer is lelkesítette a résztvevőket, aki a nap végén Kenderesi Tamással együtt adta át a helyezetteknek járó díjakat, érmeket.

A rendezvény központi programjaként a hallgatói és munkavállalói focibajnokságot hirdették meg, amelynek célja a kikapcsolódás mellett a kötetlen együttlét, a sportban rejlő közösségi erő megtapasztalása volt. A focibajnokságra mind a hallgatói mind a munkavállalói részről számos csapat nevezett. Az első helyezettek egy vándorkupát vihettek haza, így a jövőre megrendezésre kerülő sportnapon ismét pályára léphetnek majd ugyanazért a trófeáért.

A végeredmények:

Hallgatói bajnokság:

1. ÁJK 4-es számú csapata
2. HTK 1-es számú csapata
3. BTK 1-es számú csapata

Munkavállalói bajnokság:

1. EHÖK
2. GESZK
3. BTK

A nap folyamán értékes nyereményeket vihettek haza a tombola nyertesei, emellett a helyszínen vitaminszűrés és látásvizsgálatra is jelentkezhettek az érdeklődők. A focin kívül hallgatóink különböző sportágakban is összemérhették tudásukat, úgy mint a kézilabda, röplabda, kosárlabda, kidobós, buborékfoci, vagy teqball, de ezen kívül belekóstolhattak a rugby vagy a darts-foci világába is. A gólyatáborból már jól ismert gólyatáncot is megtanulhatták a kihívásra vágyók, amelyet egy flashmob keretében elő is adtak.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép