Károlis kiválóságainkat köszöntöttük

Május 16-án a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia díjazott károlis hallgatóit és felkészítő tanárait köszöntötte az egyetem vezetése a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében. Trócsányi László rektor elismerő okleveleket adott át az egyetem négy karáról az összesen 47 helyezést elért vagy különdíjban részesült károlis hallgatónak és konzulenseiknek.

Rektor úr köszöntőjében a magyar tudományos diákkörök szerepéről, történetéről beszélt a résztvevőknek, a konferenciák az 1950-es évektől kezdve meghatározó szerepet töltöttek be a diákok önképzésének tekintetében. Hangsúlyozta, hogy az OTDK eredményei fontosak: kiemelkedő állomás minden hallgató életében. Bátorította a hallgatókat, hogy folytassák a megkezdett tudományos munkát, hiszen tanulmányaik során újabb impulzusok érik majd őket, amiből tovább építkezhetnek. Kiemelte a hallgatók és oktatók közötti folyamatos párbeszéd fontosságát, a csapatmunka, a közös kutatómunka előnyeit. Mint mondta, az oktatók példaképek, útmutatók, munkájuk, feladatuk kiemelten fontos. Megköszönte a hallgatók és konzulenseik által elért eredményeket, mellyel egyetemünk hírnevét öregbítették.

Rektor úr hangsúlyozta, hogy az intézmény számára kiemelten fontos a tehetséggondozás, ezért ennek támogatására minden lehetséges eszközt megadnak a hallgatóknak és oktatóknak, az elért eredmények elismerése szintén fontos az egyetem vezetősége számára. Ismertette, hogy a
4/2023. (V.11.) számú rektori utasítás alapján a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért hallgatók és felkészítő oktatók, kutatók, tanárok pénzjutalomban részesülnek.

A díjazott hallgatók részletes eredményei itt olvashatók:
https://portal.kre.hu/index.php/2408-hallgatoink-sikere-a-36-orszagos-tudomanyos-diakkori-konferencian.html

A 36. OTDK Humán Tudományi Szekciót idén egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezte meg április 12–14. között.  A Humán Tudományi Szekcióban 43 tagozatban 421 pályamunkát mutattak be a résztvevők. Az intézmény bölcsészkara számára nem jelentett ismeretlen feladatot a konferencia színvonalas megrendezése, hiszen 2015-ben a Társadalomtudományi Szekciót is sikeresen megszervezte. Az egyetem méltó módon, egyházi intézményi jellegét is kifejezve vitte tovább e hagyományt. A köszöntő ünnepségen Rektor úr köszönetet mondott a szekció szervezőinek a színvonalas, sikeres rendezvényért, az egyetemünk hírnevét öregbítő áldozatos munkáért.

A rendezvényen Havas Judit Artisjus-díjas előadóművész, az irodalomtudományok doktora és Antal Gábor zongoraművész vers-zene kompozícióban szólaltatta meg Petőfi Sándor, Kányádi Sándor és Weöres Sándor válogatott műveit.

 

Az ünnepségről készült képgaléria itt tekinthető meg.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép