Dupla arany ritmikus gimnasztikában az Egyetemi Világjátékokon

Pigniczki Fanni, egyetemünk pszichológia szakos hallgatója a csengtui Egyetemi Világjátékokon megnyerte második aranyérmét is ritmikus gimnasztikában! Hallgatónk ezzel sporttörténelmet írt, hiszen magyar sportoló idáig sosem szerepelt ilyen eredményesen a sportágban a játékokon.

Fanni vasárnap összetettben szerezte meg az Egyetemi Világjátékokon a magyar egyetemi csapat első aranyérmét, majd hétfőn egy fantasztikus labdagyakorlattal ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Szalag és buzogány gyakorlataival éppen csak lecsúszott a bronzéremről, így a 4. helyen zárta a versengést, míg karikában a 7. helyen végzett. Fanni jelenleg az egyetlen olyan magyar egyetemi sportoló, aki két aranyérmet is nyert a csengtui Egyetemi Világjátékokon.

Pigniczki Fanni Pigniczki Fanni

A versenyen több olyan versenyző is mögötte végzett, akik az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon indulnak az olimpiai kvóta megszerzéséért. Fanni a 2019-es nápolyi Egyetemi Világjátékokon összetettben 9., karikával és szalaggal 8. helyezést ért el.

Szakirányú továbbképzések

Szakirányú továbbképzések

Közösségi Média

Közösségi média

Kultúra, közélet

Rádió

Károli Podcast

Károli Podcast

Károli Klub

Károli Podcast

Napi biztatás

Napi biztatás

 

Tudomány, kutatás

Tudomány, kutatás

Galéria

galéria, fotógép