A rekreáció ünnepéről szólt a IV. Leisure Konferencia

2023. október 9-én hatalmas sikerrel és rekordszámú résztvevővel került megrendezésre immáron negyedik alkalommal a Károli Gáspár Református Egyetem Károlyi-Csekonics-palotájában a IV. Leisure Konferencia.

A konferencia a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem közös szervezésében került megrendezésre, melyhez a Magyar Sporttudományi Társaság Rekreáció szakbizottsága is társult.
A tudományos konferenciát Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Dr. habil. Fritz Péter egyetemi docens, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság elnöke, egyben a konferencia főszervezője nyitották meg beszédükkel.
Ezt követően Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott plenáris előadást, ezt követően Hevesi Tamással beszélgetett Dr. Fritz Péter.
A konferencia 6 különböző területet képviselő szekciók előadásaival folytatódik (Gerontológia, Szellemi rekreáció, Egészség turizmus, Rekreációs edzés, Egészségfejlesztés és táplálkozás, Tehetséggondozás), valamint a konferenciasorozat történetében elsőként külön poszter szekció is helyet kapott.
Záróbeszédében Dr. Szatmári Zoltán főiskolai tanár méltatta a szervezést és a konferencia szakmaiságát, a szakemberek egységesen megállapították, hogy a Lesiure Konferencia a rekreáció ünnepe, mely az ország legnagyobb rekreációs konferenciasorozata.

Az előadások kivonataiból egy absztrakt füzet készült, melyet minden résztvevő elektronikus formában megkapott.

A Leisure Konferencia sorozat célja, hogy Magyarország rekreációval foglalkozó szakembereinek nyújtson szakmai lehetőséget, az aktuális kutatások-, trendek bemutatására és kínáljon egy személyes szakmai találkozóhoz helyszínt és programokat. A konferencia előadásai nem csak a rekreációval foglalkozó szakembereknek szóltak, az elhangzott előadásokkal határtudományokat képviselő szakemberek épp úgy gazdagíthatták tudásukat, mint a rekreáció iránt saját célzatból érdeklődők.
A rendezvényen 11 felsőoktatási intézmény képviseltette magát és 4 civil szervezet is jelen volt. A rendezvényen 150 fő vett részt.
A Leisure Konferencia 2019-ben került első alkalommal megrendezésre A rekreáció sokszínűsége címmel. A második alkalom A rekreáció jelentősége címet kapta, mely 2020-ban került megrendezésre, a 2022-es konferencia A rekreáció színezetei címmel várta az érdeklődőket. A 2023. évi konferencia a rekreáció ünnepe volt.

Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek Károli Leisure konferencia képek