Megjelentek a 2023. évi NTP felhívásai 3 újabb kategóriában!

Újabb 3 kategóriában elérhetőek a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő, (a továbbiakban: NKT) által meghirdetett, a Nemzeti Tehetség Programból (NTP) megvalósuló és a Nemzeti Kulturális Alap (a továbbiakban: NKA) által kezelt 2023. évi NTP pályázati felhívások.  

A megjelent pályázati felhívások és a kapcsolódó dokumentumok a https://emet.gov.hu/kategoria/kiemelt-kategoriak/palyazatok/aktualis-felhivasok/nemzeti-tehetseg-program/felhivasok-2023/  linken érhetőek el, egyetemünk az alábbi pályázattípusok esetén jogosult pályázat benyújtására: 

1.Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása

A pályázat kódja: NTP-TEHETSEG-23

A pályázat célja: : Olyan komplex programok megvalósítása, amelyek célja a magas színvonalú tehetséggondozó és mentori szolgáltatás, továbbá az egyenlő hozzáférés biztosítása, lehetőség szerint több intézmény tehetséges fiataljainak együttes részvételével. Új kezdeményezésű vagy már hagyományokkal rendelkező, az egész tanéven átívelő, lehetőség szerint több intézmény tehetséges gyermekeinek/tanulóinak együttes részvételével szervezett és legalább 60 órás, az óvodai programok esetében legalább 30 órás, óvodai tehetség kibontakoztató, vagy a köznevelés/szakképzés intézményrendszerében tanuló tehetségek számára szervezett tehetséggondozó programok támogatása.

A pályázati dokumentáció elérési linkje: https://emet.gov.hu/tehetsegkozelben-komplex-tehetseggondozo-programok-tamogatasa-a-palyazat-kodja-ntp-tehetseg-23/

Támogatás összege: 2-5.000.000.-Ft

Pályázati Kiírás keretében egy Pályázó egy pályázatot nyújthat be

2. „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása”

A pályázat kódja: NTP-STEM-23

A pályázat célja: a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai (továbbiakban: MTMI) területeket, valamint a pályázóknak az MTMI területekhez kapcsolódó szakjait, képzéseit a célcsoport számára népszerűsítő roadshow-k, köznevelési és szakképző intézményekben, illetve felsőoktatási intézményekben megszervezett rendezvények, foglalkozássorozatok megvalósítása. A nyertes pályázók vállalják, hogy a támogatott programba bevont diákok között a lányok aránya meghaladja a 60%-ot

A pályázati dokumentáció elérési linkje: https://emet.gov.hu/stempont-komplex-palyaorientacios-es-tehetseggondozo-program-megvalositasa-a-palyazat-kodja-ntp-stem-23/

Támogatás összege: 15-20.000.000.-Ft

Pályázati Kiírás keretében egy Pályázó több pályázatot nyújthat be.

3. „Szakkollégiumok tehetséggondozó programjainak támogatása”

A pályázat kódja: NTP-HHTDK-23

A pályázat célja: A hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatása.

Kötelezően megvalósítandó programelemek (a pályázónak mind a négy elemet meg kell valósítania):

  •  Tudományos vagy közéleti tematikájú, legalább 15 órás kurzus megvalósítása.
  • A kutatói munkára, tudományos pályára felkészítő, legalább 15 órás kurzus.
  • A kurzusokról nyilvánosan elérhető prezentáció készítése.
  • Elsősorban a középfokú oktatási intézményben tanulók körében megvalósított projekt, amelynek célja a közéleti vagy a tudományos-kutatói pálya népszerűsítése, a felsőoktatásba történő bekerülés elősegítése.


A pályázati dokumentáció elérési linkje: https://emet.gov.hu/szakkollegiumok-tehetseggondozo-programjainak-tamogatasa-a-palyazat-kodja-ntp-szkoll-23/

Támogatás összege: 1-4.000.000.-Ft

Pályázati Kiírás keretében egy Pályázó több pályázatot nyújthat be.

A pályázók pályázataikat továbbra is az EPER (eper.emet.gov.hu) felületen, de egy megújult elektronikus űrlapon nyújthatják be, amely jelentősen hozzájárul a programok sikerességének későbbi értékeléséhez.

Az elektronikus benyújtási határidő a most megjelent pályázatok esetében egységesen 2023.11.06, hétfő, 23:59.

A Tudományos Pályázati és Projektkoordinációs Osztály munkatársai támogatják a pályázó karok munkáját a benyújtásához kapcsolódó kérdésekben, a költségtervek összeállításában, azok vezetői jóváhagyásában.

Elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjük, hogy a pályázni kívánó szervezeti egységek pályázati szándékukat legkésőbb 2023.10.31-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre jelezzék. A pályázó szervezeti egységek részére 2023.10.30 – 11.03. között konzultációs lehetőséget biztosítunk.