Ismét indul a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtése

A 2023/2024. tanévben immár 14. alkalommal indul a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtése, hogy segítséget nyújtson a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek. A Magyarországi Református Egyház a nehézségek közepette is bátorít minden intézményt és intézményfenntartó közösséget, hogy csatlakozzanak az adománygyűjtéshez!

Tavaly több mint 20 ezer diák vett részt a gyűjtésben, akik 18 millió Ft adományt gyűjtöttek, amelyet a Magyarországi Református Egyház kiegészített, így a gyűjtés végén 33 millió Ft-ot lehetett a kijelölt célokra fordítani.

Idén az alábbi célokra gyűjtenek:

  • Királyhágómelléki Református Egyházkerület: Nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium LélekBand ének- és zenekar állandó gyakorlótermének kialakítása
  • Erdélyi Református Egyházkerület: Székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium épülő általános iskolai  épületének felszerelése
  • Szlovákiai Református Keresztyén Egyház: Alistáli Református Egyházi Alapiskola részére mikrobusz vásárlása
  • Kárpátaljai Református Egyház: Nagydobronyi Református Líceum étkezdéjének felújítása és bővítése
  • Horvátországi Református Kálvini Keresztyén Egyház: Nyári gyermek- és ifjúsági táborok támogatása
  • Szerbiai Református Keresztyén Egyház: Nyári gyermek- és ifjúsági táborok támogatása

 

Az adományok átutalását Magyarországról a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap számlaszámára 10700024-71220215-51300009 várják, külföldről az illetékes Püspöki Hivatalokba kérik eljuttatni a felajánlásokat.

További információ ide kattintva olvasható.