Együttműködési megállapodást írt alá egyetemünk a Magyar Olimpiai Bizottsággal

A Magyar Olimpiai Bizottság 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Károli Gáspár Református Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást november 29-én a Magyar Tudományos Akadémián tartott, a kettőskarrier-programról szóló konferencia után. Az együttműködési megállapodást egyetemünk részéről Molnár Zoltán rektori hivatalvezető írta alá.

Az októberben indult kettőskarrier-program célja, hogy támogassa a sportolókat - legyen szó fizikai vagy mentális segítségről -, illetve segítsen abban, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között. A program része, hogy a sportolók akár egyéni tanrend mellett, de mindenképpen továbbtanulhassanak a versenyekre vagy az olimpiára való felkészülés mellett. Ennek eredményeként született meg a megállapodás 23 felsőoktatási intézménnyel.

„A program óriási segítség azoknak a sportoló hallgatóknak, akik szinte egész évben edzőtáborokban, versenyeken vannak. A sportbarát egyetemeken megvalósítható az egyéni vizsgarend, ami figyelembe veszi a versenyzők sportbéli elfoglaltságait. Az elsők között csatlakoztunk a programhoz, és örültünk a lehetőségnek. A mi egyetemünk hallgatója például Pigniczki Fanni, a párizsi olimpiára készülő ritmikus gimnasztika-versenyző" - mondta az MTI-nek Sárfalvi Péter világbajnok öttusázó, egyetemünk sportigazgatója.

 aláírás

 csoportkép

Forrás: olimpia.hu